Dodijeljene prestižne nagrade

Tri Pulitzerove nagrade otišle u New York Times

Hina

Australski fotoreporter Daniel Berehulak (na slici) nagrađen je za fotografije o epidemiji ebole u zapadnoj Africi / Reuters

Australski fotoreporter Daniel Berehulak (na slici) nagrađen je za fotografije o epidemiji ebole u zapadnoj Africi / Reuters

New York Times dobio je nagradu za istraživanje o utjecaju lobista na kongresnike i državne tužitelje saveznih država, te za tekstove i fotografije o epidemiji ebole u zapadnoj Africi



NEW YORK New York Times je ove godine osvojio tri Pulitzerove nagrade i to u kategorijama istraživačkog novinarstva, izvještavanja o događajima iz svijeta te za fotografiju.


New York Times dobio je nagradu za istraživanje o utjecaju lobista na kongresnike i državne tužitelje saveznih država, te za tekstove i fotografije o epidemiji ebole u zapadnoj Africi.


Nagradu su dobili i The Post i Courier iz Charlestona za seriju napisa o nasilju nad ženama u obitelji pod naslovom »Dok nas smrt ne razdvoji«, kao i Post Dispatch iz St. Louisa za fotografije nereda u Fergusonu koji su izbili nakon ubojstva mladog nenaoružanog crnca Michaela Browna.




Los Angeles Times dobio je dvije nagrade, od kojih jednu za reportažu o posljedicama suše u Kaliforniji, a Washington Post jednu za priču o skandalima tajne službe.


Pulitzerove nagrade koje godišnje dodjeljuje Sveučilište Columbia priznanje su za iznimna dostignuća u američkom novinarstvu, književnosti, drami i drugim kategorijama.