Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 1° 1n
Sutra: 1° 1° 1n
21. siječnja 2020.
HNK Split

Splitski balet ima novo vodstvo: Kirov naslijedio Bogdanića

foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Autor:
Objavljeno: 18. kolovoz 2016. u 12:27 2016-08-18T12:27:47+02:00

Kirov je na netom završenom 62. Splitskom ljetu imao premijeru baleta »Na putu«, a s ansamblom splitskog HNK-a surađivao je i na prijašnjim projektima – predstavama »Pet do dvanaest« i »From side to side«

Kazališno vijeće splitskog HNK-a potvrdilo je na jučerašnjoj sjednici makedonskog koreografa Igora Kirova za novog ravnatelja Baleta u tom kazalištu, nakon što je čelno mjesto ansambla početkom kolovoza napustio Dinko Bogdanić. Kirova je za ravnatelja predložio intendant splitskog HNK-a Goran Golovko.

– Budući da je gospodin Kirov stranac, treba još pribaviti dozvole kojima se regulira ovaj njegov angažman. Ta će procedura trajati maksimalno šezdeset dana – rekao je Golovko. Za razliku od Bogdanića koji je obnašao funkciju vršitelja dužnosti ravnatelja, Kirov će u idućih godinu dana biti ravnatelj Baleta. Razdoblje od godinu dana također je uvjetovano činjenicom da se radi o strancu.

Kirov je na netom završenom 62. Splitskom ljetu imao premijeru baleta »Na putu«, a s ansamblom splitskog HNK-a surađivao je i na prijašnjim projektima – predstavama »Pet do dvanaest« i »From side to side«. Iza sebe ima dvadeset godina rada u inozemstvu kao plesač i koreograf, nagrađivan na pozornicama od Amsterdama do Tokija.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
PUST 2020.
Viškovo

PUST 2020.