Slavna glumica

Sin Audrey Hepburn sastavio izložbu koja baca potpuno drugo svjetlo na glumičin život

P. N.

Foto: Reuters

Foto: Reuters

"To je neobična izložba jer je potpuno lišena holivudskog aspekta njezine karijere"



Povodom obilježavanja 90. godišnjice njezina rođenja u Bruxellesu je otvorena izložba koja nudi intimniji pogled na život pokojne glumice Audrey Hepburn.


Izložbu je sastavio njezin sin Sean Hepburn Ferrer, “Intimate Audrey”  sadrži stotine privatnih i profesionalnih fotografija – originala i reprinta – kao i neke filmske uspomene, poput skutera korištenog u filmskom klasiku “Roman Holiday” iz 1953. za koji je Hepburn osvojila Oscara.


Hepburn Ferrer, čiji je otac bio američki glumac Mel Ferrer, rekao je da želi ponuditi osobniju perspektivu života britanske glumice, koja je svoje kasnije godine posvetila dobrotvornom radu i postala ambasador dobre volje UNICEF-a.




“Živjela je skromnim životom, jednostavnim životom, a možda je u tome ključ zašto je i danas tako ljubljena”, rekao je za Reuters.


Hepburn je rođena 1929. u području Ixellesa u Bruxellesu. Kasnije se preselila u London kako bi nastavila trenirati balet i na kraju se okrenula glumi, kada je otišla u New York 1951. godine da bi glumila u Broadwayskoj predstavi “Gigi”.


Glumila je u nizu filmova pedesetih i šezdesetih godina, uključujući “Breakfast at Tiffany´s”, “Charade” i “My Fair Lady”. Umrla je 1993. u dobi od 63 godine.


Na izložbi su prikazani i njeni modni crteži i humanitarni radovi. Hepburn Ferrer je rekao da je jedna od glavnih značajki izložbe replika stabla cvijeta trešnje koja je počast djetinjstvu u Švicarskoj, a njegovi su ju roditelji kupili 1963. i ostala je u rezidenciji Hepburn sve do glumičine smrti.


“To je neobična izložba jer je potpuno lišena holivudskog aspekta njezine karijere”, rekao je Sean.