Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
20. listopada 2019.
Umjetnost i kultura već u vrtiću

Ruksak (pun) kulture od 12. rujna ponovno u školama

Ilustracija / Foto Arhiv NL
Ilustracija / Foto Arhiv NL
Autor:
Objavljeno: 9. rujan 2014. u 11:36 2014-09-09T11:36:40+02:00

Malu školu arhitekture za učenike 6. i 7. razreda vodit će Udruga za promicanje vizualne kulture OPA, dok će se učenici 4. razreda uz pomoć crtača stripova i likovnog umjetnika Tihomira Tikulina moći upoznati s medijem stripa i naučiti s razumijevanjem tumačiti tu narativno-likovnu formu

ZAGREB - Bubnjarskom radionicom, malom školom arhitekture i strip radionicom u petak, 12. rujna u Drenovcima počinje novi ciklus programa Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi, izvijestilo je Ministarstvo kulture.

Radionicu pod nazivom "Izgradnja zajednice zvukom, tišinom i ritmom" u Osnovnoj školi Ivana Meštrovića vodit će Branko Trajkov, bubnjar grupe Zabranjeno pušenje, a namijenjena je učenicima 7. i 8. razreda.

Malu školu arhitekture za učenike 6. i 7. razreda vodit će Udruga za promicanje vizualne kulture OPA, dok će se učenici 4. razreda uz pomoć crtača stripova i likovnog umjetnika Tihomira Tikulina moći upoznati s medijem stripa i naučiti s razumijevanjem tumačiti tu narativno-likovnu formu.

Iz Osječko-baranjske županije Ruksak putuje u Splitsko-dalmatinsku županiju, gdje će u Drveniku, u Osnovnoj školi Gradac te područnim školama Drvenik i Zaostrog, 15. rujna Mala koreografska radionica Fronesis gostovati s plesnim predstavama i radionicama.

Koreografska radionica Fronesis idućega će dana gostovati u Dječjem vrtiću Sardelice u Starom Gradu na Hvaru gdje će izvesti predstavu "Nepospremljene igračke", dok će 23. rujna u Komiži u Dječjem vrtiću i Osnovnoj školi Komiža u sklopu programa Kazalište na otoku gradsko kazalište lutaka Split izvesti lutkarsku radionicu i predstavu "Košulja sretnog čovjeka".

Do kraja rujna Ruksak (pun) kulture gostovat će i u Varaždinskoj, Međimurskoj, Šibensko-kninskoj županiji, Ličko-senjskoj te u Zadarskoj županiji.

U Ivancu i Gornjoj Voći gostovat će kazališna družina Pinklec iz Čakovca s dramskom radionicom, a u Šenkovcu će Umjetnička organizacija KAVA održati filmsko-terapijski seminar u sklopu kojega će učenici Osnovne škole Petar Zrinski pogledati film "Kolja".

U Osnovnoj Školi Brodarica i Područnoj školi Grebaštica Kazalište lutaka Zadar 22. rujna će izvesti kazališnu predstavu "Mali dinosaur" i održati lutkarsku radionicu.

Osnovnu školu Lovinac 25. rujna posjetit će Gradsko kazalište Zorin dom iz Karlovca s lutkarskom predstavom i radionicom "Najbolji prijatelj", a u Osnovnoj Školi Ivan Goran Kovačić u Lišanima Ostrovičkim LOFT će 30. rujna održati radionicu "Zavičajni totemi".

Ruksak (pun) kulture zajednički je projekt Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta koji u područne škole i vrtiće dovodi umjetničke programe.

Od 24. travnja do 12. lipnja Ruksak je gostovao u deset županija. U programima izvedenim na 20 lokacija sudjelovalo je 1122 djece pod vodstvom više od pedeset umjetnika.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.