Nova faza razvoja

Riječki Studij glume i medija prelazi u Akademiju primijenjenih umjetnosti

Hina

Foto S. JEŽINA

Foto S. JEŽINA

Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero  Lučin je ovom prigodom najavio pokretanja suradnje s HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, koje će postati nastavna baza Sveučilišta, pa tako i Akademije primijenjenih umjetnosti.  



RIJEKA – Studij Gluma i mediji, koji je dosad djelovao samostalno pri Sveučilištu u Rijeci, prelazi u sastav Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci (APURI), što su u ponedjeljak potpisima potvrdili čelni ljudi Sveučilišta, Akademije i ovog studija.


 Rektor Sveučilišta u Rijeci Pero Lučin istaknuo je da je ovo početak nove faze razvoja Akademije. S ovim priključenjem ona širi svoje područje djelovanja na razvoju umjetničkih disciplina, rekao je, dodajući da se u skoroj budućnosti očekuje širenje i na glazbenu umjetnost. 


 Lučin je ustvrdio da se ovime otvara mogućnost miješanja različitih umjetničkih područja te stvaranja novih umjetničkih i kulturnih inicijativa, s ciljem stvaranja što primjenjivijih djelatnosti. To je posebno važno danas kad u kreativnim djelatnostima posao može pronaći sve više ljudi, rekao je. Lučin je ovom prigodom najavio pokretanja suradnje s HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, koje će postati nastavna baza Sveučilišta, pa tako i Akademije primijenjenih umjetnosti.  




 Dekan APURI Josip Butković kazao je da se Akademija i Studij glume i medija već godinama polako približavaju u svojem djelovanju te je ovo spajanje očekivan dio procesa. Izrazio je očekivanje kvalitetnog razvoja djelovanja Akademije, koje se ne može dogoditi bez širenja područja djelovanja.


 Voditelj Studija mediji i gluma Rade Šerbedžija naveo je da suradnja više umjetničkih područja na APURI može doprinijeti poticanju živosti u Rijeci. Jako je važno potaknuti živost te biti bitan dio optimizma u gradu, rekao je.