Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Bivši urednik HRT-a sve stavio na papir

Predstavljena Lilićeva knjiga „Bez reprize“, spomenik novinarskom radu

Mani Gotovac i Miroslav Lilić/foto: N.REBERŠAK
Mani Gotovac i Miroslav Lilić/foto: N.REBERŠAK
Autor:
Objavljeno: 14. travanj 2011. u 23:02 2011-04-14T23:02:08+02:00

Hadžiselimović smatra kako je Lilić svjedok, a u mnogim prijelomnim događajima i aktivni sudionik vremena koja su nas obilježila od Hrvatskog proljeća do Domovinskog rata

ZAGREB – Autobiografiska knjiga bivšega urednika na Hrvatskoj televiziji Miroslava Lilića „Bez reprize“ predstavljena je večeras u Zagrebu.

O knjizi, čijem je predstavljanju nazočio i predsjednik Republike Ivo Josipović, govorili su urednik Drago Glamuzina, novinari Đelo Hadžiselimović i Renato Baretić te kazališna kritičarska Mani Gotovac.

Glamuzina je ocijenio kako je Lilićeva autobiografija društvena kronika zadnji četiri desetljeća života u Zagrebu.

„Knjiga je spomenik o novinarskom radu“, rekao je Baretić dodavši kako se u Lilićevim uspomenama može naći bezbroj dokaza da novinarstvo ne može postojati bez kreativnosti i stila kao ni bez kolegijalnosti i odanosti redakciji.

Hadžiselimović smatra kako je Lilić svjedok, a u mnogim prijelomnim događajima i aktivni sudionik vremena koja su nas obilježila od Hrvatskog proljeća do Domovinskog rata.
„Knjiga je autobiografija i ispovijed, a ponajviše svjedočanstvo iz prve ruke o nekim ljudima i vremenima“, rekao je Hadžiselimović dodavši kako će ona od zaborava sačuvati događaje o kojima već sad postoje oprečna tumačenja.

Za Mani Gotovac, Lilićeva knjiga je pozornica u kojoj su likovi novinari i urednici. Lilić želi život ovoga trenutka, sada i ovdje pa zato ne bi mogao glumac, njegov se život ne može ponoviti ili kao u kazalištu ostaviti za sutra, rekla je dodavši kako je intenzivan život po danu, a osobito po noći, osnovna poruka knjige. 

 Knjigu „Bez reprize“ objavio je zagrebački nakladnik Profil, a autor u njoj piše o događajima na televiziji od 1971. do devedesetih godina, uz ino i o tom kako je HRT dobio medijski rat protiv TV Srbije.

Miroslav Lilić rođen je 8. travnja 1944. u Siveriću. Bio je direktor programa TV Zagreb i HRT-a, urednik Dnevnika i glavni urednik Nove TV te predsjednik diskografske kuće Croatia Records. 

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze