Galerija Principij

Pobjednik fotografskog natječaja “Oko kulture” Zvonko Radičanin

Hina

Na natječaju su dodijeljene tri nagrade – prvu je dobio Zvonko Radičanin iz Zagreba, drugu Dario Jurjević, a treću Ivan Kosić iz Rijeke



 RIJEKA » U Galeriji Principij sinoć je otvorena izložba »Oko kulture« uz proglašenje pobjednika na istoimenom natječaju koji je proveden u suradnji Odjela za kulturu Grada Rijeke i Fotokluba Rijeka, a u povodu kandidature Rijeke za Europsku prijestolnicu kulture 2020. godine.


   Prvu nagradu dobio je Zvonko Radičanin iz Zagreba za fotografiju »Ples sa sjenama«. Drugu nagradu osvojio je Dario Jurjević, član Fotokluba Rijeka, s fotografijom »Dva čovjeka i dvije dizalice«, a treća će biti uručena Ivanu Kosiću iz Rijeke za fotografiju »Regata«. Svi nagrađeni na izložbi su predstavljeni s nekoliko fotografija.    Na natječaju je sudjelovao 71 autor s ukupno 564 prijavljene fotografije, a za izložbu su odabrane 43 fotografije 26 autora. O selekciji radova i dodjeli nagrada odlučio je je žiri u sastavu: Iva Prosoli, Plamena Šarlija i Borislav Božić.

   Nagrade će autorima biti uručene na zatvaranju izložbe 10. studenoga, a do tada priliku ima glasati i publika, u Galeriji Principij ili putem Facebooka na stranici Rijeka – kandidat za EPK 2020. Osim nagrade publike bit će dodjeljenja i nagrada publici.


   Uz predsjednika Fotokluba Rijeka Borislava Božića i pročelnika za kulturu Ivana Šarara, publici se na otvorenju obratio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekavši kako kroz proces kandidature prije svega trebamo postati svjesni sebe, svoga grada i svojih vrijednosti, a ako u tome uspijemo, pobijedili smo bez obzira na to što žiri odlučio.