Za 64. festival

Zaključene prijave za Pulski filmski festival, stiglo čak 207 filmova

Zoran Angeleski

Foto:  Manuel ANGELINI

Foto: Manuel ANGELINI



PULA Zatvorene su prijave za ovogodišnji 64. Pulski filmski festival koji će se održati od 15. do 22 srpnja – uz veliki odaziv autora koji će se nadmetati za priznanje struke na najvećem festivalu hrvatskog filma, prijavljeno je ukupno 207 filmova, od čega čak 176 za Hrvatski program i Kratku Pulu.


Time ovogodišnja Pula može računati na veliki izbor filmova u svim kategorijama natjecateljskog programa. U kategoriji Hrvatskog filma prijavljeno je 18 filmova te 10 manjinskih koprodukcija; za program Kratke Pule prijavljeno je 30 kratkih i srednjemetražnih igranih filmova, 26 kratkih i srednjemetražnih dokumentarnih filmova, zatim 11 dugometražnih dokumentarnih filmova, 29 animiranih, šest promidžbenih i 11 eksperimentalnih filmova, pet glazbenih spotova, tri dramske serije i šest dokumentarnih serijala.


Za studentski program prijavljena su 52 filma. Kako kažu u vodstvu Pulskog filmskog festivala, veliki interes autora pokazuje da hrvatski film iz godine u godinu raste te da publika opravdano može očekivati dobre filmove u domaćoj u međunarodnoj produkciji. Sada slijedi gledanje i selekcija filmova umjetničkog ravnatelja Zlatka Vidačkovića.