Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: °
Sutra: ° °
28. siječnja 2020.
Banana Split Screen

U Filodrammatici se nastavljaju razgovori o netradicionalnim oblicima rada

U Filodrammatici se nastavljaju razgovori o netradicionalnim oblicima rada
U Filodrammatici se nastavljaju razgovori o netradicionalnim oblicima rada
Autor:
Objavljeno: 11. listopad 2018. u 12:32 2018-10-11T12:32:14+02:00

Kroz razgovore će pokušati doznati na koji način autori oblikuju te procese, što ih na to tjera ili potiče, i na koji način kompenziraju utrošeno vrijeme.

RIJEKA Banana Split Screen, višemjesečna serija razgovora o netradicionalnim oblicima rada na internetu, započet će razgovorom »Umjetničke prakse u doba digitalne reprodukcije«, koji će se u organizaciji udruge Drugo more održati u petak, 12. listopada u 20 sati u galerijskom prostoru Filodrammatice.

Autori koncepta, Leo Kirinčić i Dorotea Škrabo (ujedno i prva gošća) u narednim će mjesecima intervjuirati različite autore, umjetnike i prekarne radnike čiji proces rada izlazi iz okvira normalnog i tradicionalnog, ili se često uopće ne doživljava kao rad. Kroz razgovore će pokušati doznati na koji način autori oblikuju te procese, što ih na to tjera ili potiče, i na koji način kompenziraju utrošeno vrijeme.

Dorotea Škrabo, dizajnerica, umjetnica i »internet-zabavljačica«, kao prva gošća će govoriti o tome na koji način koristi svoj Instagram profil kao svojevrsni portfolio, koji joj je, između ostalog, pomogao u dobivanju posla umjetničke direktorice u jednom slovenskom start-upu. U razgovoru će otkriti kako doživljava svijet Instagrama i koliko joj je važan u poslovnom smislu. Ulaz je slobodan.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.


Promo
U Rijeku stiže PauzaGO: nova usluga omiljene Pauze