Projekt Izdavačka akademija

Tribina “Kadar u izdavaštvu” u riječkoj Gradskoj vijećnici

Portal Novilist.hr

Cilj projekta Izdavačka akademdija je povećati konkurentnost ciljane skupine na tržištu rada jačanjem znanja, vještina i metoda rada iz izdavaštva te potaknuti njihovu suradnju s potencijalnim poslodavcima



Riječka udruga Katapult, u sklopu projekta Izdavačka akademija, organizira tribinu na temu “Kadar u izdavaštvu” koja će se baviti problematikom obrazovanja i osposobljavanja za rad u izdavaštvu, s posebnim osvrtom na segment marketinga, knjižarstva te novih tehnologija u izdavaštvu.


Tribina će se održati 6. prosinca 2011., u Gradskoj vijećnici, u Rijeci, na adresi Korzo 16, u 14 sati, a gosti tribine su dr. sc. Srećko Jelušić, v.d. prorektor za međuinstitucionalnu i međunarodnu suradnju, knjižnicu i izdavaštvo, Sveučilište u Zadru, Neven Antičević, direktor izdavačke kuće Algoritam i predsjednik Zajednice hrvatskih nakladnika i knjižara, te Milan Zagorac, direktor Izdavačkog Centra Rijeka (ICR). Projekt  Izdavačka akademija provodi se u partnerstvu s Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijeka te Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područnim uredom Rijeka, a financira ga Europska Unija, putem IPA programa „Mladi na tržištu rada“. 

Cilj projekta je povećati konkurentnost ciljane skupine na tržištu rada jačanjem znanja, vještina i metoda rada iz izdavaštva te potaknuti njihovu suradnju s potencijalnim poslodavcima. Cjelovita edukacija iz izdavaštva u trajanju od 6 mjeseci organizirana je u obliku teorijskih i praktičnih vikend-radionica, pod vodstvom stručnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u izdavaštvu.


Više o projektu na www.izdavacka-akademija.org