19. izdanje

Što ove godine donosi Festivala plesa i neverbalnog kazališta u Svetvinčentu?

P. N.

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL



SVETVINČENAT Novo izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta održat će se po 19. put, od 19. do 22. srpnja, u pitoresknom gradiću Svetvinčenat u Istri.


Tijekom četiri dana bogatog programa sastavljenog od predstava suvremenog plesa, fizičkog teatra i drugih neverbalnih formi, Svetvinčenat će ponovno zaplesati zajedno sa umjetnicima iz raznih krajeva svijeta, uvijek gostoljubivim mještanima i vjernom publikom.


U 19. ediciji festival će ugostiti deset raznovrsnih plesnih izvedbi autora i autorica koji redom predstavljaju i slave različitost, autentičnost i kreativnost plesnih suvremenih tokova i izraza. Plesni program bit će, kao i svake godine, izveden na raznim lokacijama ovog živopisnog istarskog gradića. Iz Španjolske stižu umjetnici Pere Faura & Jesus Rubio Gamo, iz Finske Willman Dance Company, iz Italije Marco Chenevier, iz Belgije kompanija slovačkog koreografa Antona Lachkya, a vraća se i jedinstvena Sabine Molenaar. Posebno se veselimo povratku slovenske EnKnapGroup koja dolazi sa koreografijom renomiranog Josepha Nadja& nbsp;(Dark Union prema kultnoj Canard Pékinois). Recentne radove predstaviti će i mladi umjetnici Borna Babić & Louis Thuriot, te domaći ansambli Studio za suvremeni ples za čiji trio koreografiju potpisuje Clement Layes i Zagrebački plesni ansambl koji se u Svetvinčenat vraća s Tartuffom Matije Ferlina.




Osim izvedbenog programa, održati će se radionica za profesionalne plesače i izvođače Tijelo kao stanje uma belgijske umjetnice Sabine Molenaar.