Kantatom »Carmina Burana«

Šibensko Kolo obilježilo 115. godina postojanja

Hina

Orkestrom je ravnao Miroslav Vukovac Dugan, a solo dionice izveli su sopranistica Ilijana Korać, tenor Karlo Ljubičić i bariton Jakov Košćina.



ŠIBENIK Pred prepunom ljetnom pozornicom na šibenskoj tvrđavi sv. Mihovila pjevačko društvo Kolo iz Šibenika u pratnji simfonijskog puhačkog orkestra Oružanih snaga izvelo je u nedjelju antologijsku kantatu njemačkog skladatelja Carla Orffa »Carminu Buranu«, obilježivši 115. obljetnicu svog postojanja.


Orkestrom je ravnao Miroslav Vukovac Dugan, a solo dionice izveli su sopranistica Ilijana Korać, tenor Karlo Ljubičić i bariton Jakov Košćina.


Nakon odlične izvedbe prilično zahtjevne skladbe, Krešimir Grubić, predsjednik poznatog šibenskog amaterskog pjevačkog društva koje je u svojoj dugoj povijesti zabilježilo niz uspjeha i međunarodnih priznanja, zahvalio je svima u publici na podršci, kazavši kako će današnji datum šibenski Kolaši zauvijek pamtiti.




Svoju okruglu obljetnicu Kolo je započelo ranije ove godine smotrom amaterskih zborova u šibenskom kazalištu, ali ovaj je nastup povijesni u svakom smislu, kazao je Grubić, podsjetivši na projekt uređenja ljetne pozornice na sv. Mihovilu i rekonstrukcije ove šibenske tvrđave koji je i službeno završen prošlog vikenda kada je upriličeno svečano otvorenje.


Osobito je na financijskoj podršci zahvalio Ministarstvu kulture RH i ministrici Andrei Zlatar Violić koja je također bila nazočna.