Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 22° 4
Sutra: 18° 21° 2
23. lipnja 2018.
Film o legendarnom baletanu

Prve fotografije filma "The White Crow": Oleg Ivenko utjelovit će Nurejeva

Prve fotografije filma "The White Crow": Oleg Ivenko utjelovit će Nurejeva
Prve fotografije filma "The White Crow": Oleg Ivenko utjelovit će Nurejeva
Autor:
Objavljeno: 9. rujan 2017. u 13:20 2017-09-09T13:20:47+02:00

Jedan od producenata filma je BBC Films

LONDON Ljubaznošću Claire Gascoyne, zadužene za odnose s javnošću vezano uz film »The White Crow«, dobili smo prve fotografije filma koji snima poznati britanski glumac Ralph Fiennes. Riječ je o biografskoj drami o glasovitom baletanu Rudolfu Nurejevu, koju Fiennes snima u Rijeci, Parizu i Sankt Peterburgu.

Kao što smo već pisali, »The White Crow« je proteklih dana sniman u riječkom HNK-u Ivana pl. Zajca. Nurejeva u filmu tumači baletan Oleg Ivenko, a snimanje se odvijalo na nekim od autentičnih lokacija vezanima za život i umjetničko djelovanje Rudolfa Nurejeva. Do kraja listopada film će se snimati u Hrvatskoj i Srbiji.

U nastajanju filma sudjeluju BBC Films, Gabrielle Tana (The Duchess, Dancer, Philomena), Carolyn Marks Blackwood kroz Magnolia Mae Productions zajedno s Françoisom Ivernelom (The Queen, Slumdog Millionaire, The Iron Lady) i Montebello Product0ions. Američki umjetnik i filmaš Andrew Levitas (Lullaby, Georgetown, The Art of Getting By) pridružio se projektu kao producent i financijer kroz kompanije Metalwork Pictures i Rogue Black.

Film nastaje prema knjizi Julie Kavanagh i scenariju Davida Harea (Žena kojoj sam čitao, Sati), a opisuje najuzbudljivija poglavlja iz života Nurejeva – na i iza pozornice. Rudolf Nurejev zatražio je politički azil u Parizu 1961. godine, poslije čega je počela njegova svjetska karijera. Upamćen je po glavnim ulogama u mnogim baletima, a u dobi od 55 godina preminuo je od AIDS-a. U glumačkoj ekipi su Adèle Exarchopoulos, Sergei Polunin, Chulpan Khamatova i drugi.
K.CUCULIĆ

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka