Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 28° 2
Sutra: 14° 18° 13
21. lipnja 2018.
Slobodna distribucija informacija

Projekt "Digitalni svjetionici": Povezivanje svjetionika i routera metaforom slobode

Projekt "Digitalni svjetionici": Povezivanje svjetionika i routera metaforom slobode
Projekt "Digitalni svjetionici": Povezivanje svjetionika i routera metaforom slobode
Autor:
Objavljeno: 15. rujan 2016. u 7:19 2016-09-15T07:19:20+02:00

RIJEKA Projekt »Digitalni svjetionici« započinje nizom radionica i nekonferencijom koje će biti održane od 16. do 18. rujna u prostorima Filodrammatice i galerije »Drugo more«. Povezujući svjetionike i Internet usmjerivače (routere) metaforom slobodne i otvorene mreže, te konceptualizirajući poveznice između Jadranskog i Panonskog mora kroz prizmu novih tehnologija i inovativnih praksi, Rijeka, Zagreb i Osijek nastoje pokazati i podijeliti znanje i kreativne alate koji omogućuju slobodnu distribuciju informacija.

Projekt »Digitalni svjetionici« bavi se LED grafitima u raznim varijantama: svjetleći Lightpainting stick, žonglerski alati unaprijeđeni elektronikom, LED grafiti osvjetljenje navođeno Wi-Fi mrežom. Primjenom ovih tehnologija svaki od spomenutih gradova dobit će svoj karakterističan »digitalni svjetionik«.

Projekt je realiziran kroz program mreže Clubture za 2016. godinu i odvijat će se u Rijeci, Osijeku i Zagrebu. Voditelj projekta je udruga Radiona.org iz Zagreba uz partnerske organizacije »Drugo more« iz Rijeke i Zajednicu tehničke kulture Osječko-baranjske županije, točnije multimedijalni klub #labOS iz Osijeka. Dio programa ugostit će i Tehnički muzej »Nikola Tesla« u Zagrebu, te organizacija Format C u Osijeku. Radionice su besplatne, a prijave se vrše na e-mail: petra@drugo-more.hr.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.

HNK Rijeka