Simone Cristicchi u Rijeci

Presjek jedne karijere

Kim Cuculić

 Ovom prilikom publika se upoznala s umjetničkim radom Simonea Cristicchija – od njegova debitantskog nastupa 2005. godine s pjesmom »Vorrei cantare come Biagio«, do nevjerojatno uspješnog mjuzikla »Magazzino 18«



RIJEKA U sklopu 14. izdanja Tjedna talijanskoga jezika u svijetu, poznati talijanski kantautor, glumac i pisac Simone Cristicchi susreo se s riječkom publikom u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.


Susret je organiziralo Narodno sveučilište iz Trsta u suradnji s Talijanskim konzulatom i Talijanskom dramom HNK Ivana pl. Zajca. 


  Ovom prilikom publika se upoznala s umjetničkim radom Simonea Cristicchija – od njegova debitantskog nastupa 2005. godine s pjesmom »Vorrei cantare come Biagio«, do nevjerojatno uspješnog mjuzikla »Magazzino 18«.




 Između toga postoji priča koju mnogi ne poznaju. To je priča duga osam godina, a koja se prostire između festivala Sanremo i gradskog kazališta, dokumentaraca i knjiga, narodne glazbe i radija, susreta s nevjerojatnim osobama i dragocjenim sjećanjima starijih osoba. Kroz večer je vodila glumica Talijanske drame Rosanna Bubola.