Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
21. listopada 2019.
Promocija

Predstavljanje u Belgiji: Apoksiomen i Lošinj u Europskom parlamentu

Predstavljanje u Belgiji: Apoksiomen i Lošinj u Europskom parlamentu
Predstavljanje u Belgiji: Apoksiomen i Lošinj u Europskom parlamentu
Autor:
Objavljeno: 21. ožujak 2019. u 10:04 2019-03-21T10:04:50+01:00

Europarlamentarcima, medijima te brojnoj publici predstavljeni su najpoznatiji lošinjski stanovnik, poznati antički brončani kip atleta Apoksiomena te Muzej Apoksiomena 

BRUXELLES Lošinj je svoju kulturnu, turističku i gastronomsku ponudu prezentirao u Europskom parlamentu u Bruxellesu. Europarlamentarcima, medijima te brojnoj publici predstavljen je najpoznatiji lošinjski stanovnik, poznati antički brončani kip atleta Apoksiomena te njegov stalni dom i jedinstveni muzej na Mediteranu - Muzej Apoksiomena. Važan naglasak stavljen je na povezivanje prirodnih i kulturnih bogatstva s turističkom ponudom i lokalnom zajednicom. Kao rezultat navedenog, kreirana je destinacijska ponuda inspirirana Apoksiomenom koja posjetitelje uvodi u potpuni kulturni i destinacijski doživljaj (Apoksiomenovi proizvodi, prirodna kozmetika i tretmani, kulturne rute, antički plovni putovi, gastronomski festival i druga kreativna te sportska događanja).

Uvodne govore održali su hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir, gradonačelnica Grada Malog Lošinja Ana Kučić, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković, generalna tajnica Europa Nostre Sneška Quadvlieg-Mihajlović, direktor Grčko-Romske kolekcije antikvarijata Kunsthistorisches muzeja u Beču Georg Plattner i član EAA (European Association of Archeologists) Hrvoje Potrebica.

O značaju promocije Lošinja i Apoksiomena u Belgiji govorila je hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Marijana Petir.

– Značajno je da danas upravo u Belgiji imamo promociju Lošinja i Apoksiomena, koji je jedan od samo 8 takvih kipova u svijetu. S obzirom na to da ga je prije 20 godina u Jadranu pronašao upravo belgijski turist, možemo to smatrati nekom vrstom jubileja. Mali Lošinj je otok s raznovrsnim sadržajem i održivim turizmom, a Apoksiomen je dodatna vrijednost turističkoj i kulturnoj ponudi otoka. Hrvatska je prelijepa zemlja očaravajućeg turističkog sadržaja koji se tijekom cijelog svog mandata, pa tako i danas, trudim prezentirati u Bruxellesu – istaknula je Petir.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.