Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 25° 1
Sutra: 25° 25° 1
22. listopada 2019.
Nastup u jednoj od napoznatijih svjetskih koncertnih dvorana

Mezzosopranistica Renata Pokupić u londonskome Wigmore Hallu

foto: Arhiva NL
foto: Arhiva NL
Autor:
Objavljeno: 4. travanj 2011. u 14:03 2011-04-04T14:03:12+02:00

Na internet stranicama Wigmore Halla hrvatska umjetnica najavljena je kao jedna od ponajboljih svjetskih mezzosopranistica novog naraštaja

ZAGREB –  Hrvatska mezzosopranistica Renata Pokupić nastupit će 6. travnja u londonskome Wigmore Hallu, jednoj od najpoznatijih svjetskih koncertnih dvorana, izvijestila je danas splitska koncertna agencija Illyria Art Management.

Na internet stranicama Wigmore Halla hrvatska umjetnica najavljena je kao jedna od ponajboljih svjetskih mezzosopranistica novog naraštaja i zvijezda Handelove opere »Tamerlano«, nove produkcije Kraljevske opere u londonskome Covent Gardenu.

Renata Pokupić već godinama niže vrhunske uspjehe, njezini nastupi i snimke dobivaju pohvale glazbenih kritičara, a kao solistica pjeva uz najistaknutije svjetske dirigente, ističe se u obavijesti agencije.

Prošle godine je na poziv Placida Dominga debitirala na velikim američkim koncertnim pozornicama u Washingtonu i Los Angelesu te, kao prva Hrvatica nakon nekoliko desetljeća, u Kraljevskoj operi u Londonu.

U Dvorani Wigmore nastupit će uz tenora Aleka Shradera i Rogera Vignolesa na klaviru, izvodeći neke od dragulja s repertoara romantičnih skladbi Schumanna, Barbera, Duparca, Faurea i Rossinija.

Agencija Illyria Arts Management podsjeća da je redoviti gost te dvorane, u ciklusima komorne glazbe hrvatski hornist Radovan Vlatković, a tamo se, u sklopu programa talentiranih studenata londonskih glazbenih akademija, predstavljaju i proslavljeni mladi hrvatski violončelisti Stjepan Hauser i Luka Šulić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.