Koncertni triptih

“Izazovi života”: Najavljena tri koncerta Milenkovicha i Zagrebačkih solista

Zdenko Duka

Foto V. Karuza

Foto V. Karuza

Cilj koncerata je pružanje potpore ranjivim skupinama mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi provedbom Outward Bound programa



ZAGREB Violinist Stefan Milenkovich i Zagrebački solisti nastupit će u koncertnom triptihu »Izazovi života«, mini-turneji od triju koncerata koji će se održati u Zagrebu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog 25. listopada, zatim u Varaždinu u HNK-u 27. listopada te 28. listopada u Opatiji u Kulturnom centru Gervais. Izvodit će djela Mendelssohna, Sarasatea i Paganinija, a Milenkovich će svirati na violini proizašloj iz umjetničke radionice Giovannija Battista Guadagninija iz davne 1783. godine.


Svečanim koncertima u Zagrebu, Varaždinu i Opatiji obilježit će se 25 godina Hrvatsko-američkog društva, a održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović. Cilj im je pružanje potpore ranjivim skupinama mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi provedbom Outward Bound programa, iskustvenog učenja u prirodi koji potiče samostalnost, ustrajnost, zajedništvo, povjerenje i samosvijest. Outward Bound Croatia bavi se provođenjem edukacijskih programa u prirodi koji se provode na području Like i Velebita u njihovu centru u velikom Žitniku pokraj Gospića.


Uz Hrvatsko-američko društvo, ovaj kulturni projekt suorganiziraju Hrvatska glazbena mladež, Art Hill i Meritum komunikacije.»Izazove života« su jučer predstavili voditelj projekta Goran Stojanović, Tedi Lušetić, zamjenik pročelnika za kulturu Grada Zagreba, Krunoslav Marić iz Zagrebačkih solista, Marina Ljubišić, predsjednica Hrvatsko-američkog društva te Lovorka Šimunec, predsjednica Outward Bounda.

– Zadovoljstvo nam je ponovno sudjelovati u projektu sa sjajnim glazbenikom i iznimnim čovjekom kao što je Stefan Milenkovich. S jedne strane, projekt nam je umjetnički izazov da što iskrenije prezentiramo veličanstvena glazbena djela publici, a s druge strane on je i emotivni izazov, jer želimo maksimalno pomoći ovoj osjetljivoj grupi mladih ljudi – istaknuo je Krunoslav Marić.