Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Stvaranje kulture

Izašao treći broj Brickzinea, riječkog magazina za djecu: Zaživjeli i kao internetski portal

Foto Marko Gracin
Foto Marko Gracin
Autor:
Objavljeno: 3. srpanj 2019. u 22:24 2019-07-03T22:24:39+02:00

Portal je potpuno redizajniran, a čini ga dnevna produkcija osvrta, prikaza, recenzija, vijesti, igara...

RIJEKA - Postoji li dobra greška? Kakva je veza kreativnosti i greške? Kada treba manje, a kada više griješiti? – pitanja su koja postavlja treće izdanje popularnog Brickzinea, magazina o stvaranju kulture za djecu, predstavljen u sklopu gamerskog turnira RiSpawn na Koblerovom trgu, odnosno u sklopu trećeg izdanja dječjeg festivala Tobogan.

No nije predstavljen samo treći broj tiskanog magazina, već i potpuno novi istoimeni internetski portal, a oboje su medij Dječje kuće, programskog pravca Rijeke 2020 – Europske prijestolnice kulture. Baš kao i magazin, i portal je također posvećen stvaranju, otkrivanju i vođenju kroz svijet kreativnosti, kulture i umjetnosti za djecu, roditelje i sve one kojima je taj razigrani senzibilitet blizak.

– Portal je potpuno redizajniran, a čini ga dnevna produkcija osvrta, prikaza, recenzija, priča, vijesti iz područja čitalačke kulture, igara, kreativnosti, interneta s temama važnima za kvalitetnije odrastanje. Brickzine je online magazin za djecu u čijem stvaranju sudjeluju i djeca, i odrasli. Brickzine je pogled u svijet. Zdravi svijet, ističe uredništvo Brickzinea na čijem je čelu Kristian Benić.

Treće tiskano izdanje formom i vrstom tekstova donosi već zacrtan estetski i sadržajni senzibilitet, samo ovaj put u većem broju primjeraka, s povećanim brojem stranica i s još više sadržaja.

– Nakon ulice kao teme prvog broja i dosade u drugom broju, red u trojci došao je na vrlo izazovnu temu greške. Tema je zahvaćena iz različitih kuteva, a svoje mišljenje o njoj dali su i poznati hrvatski kreativci. Greška je u velikom broju djelatnosti neprihvatljiva, ali sfera umjetnosti i kulture drugačije gleda na njenu ulogu u kreativnom procesu.

Kao i uvijek Brickzine donosi puno preporuka, priča u rasponu od rukotvorstva do vrtlarstva. Najupečatljiviji dio Brickzinea svakako su originalne ilustracije, tako da je svaka napravljena od strane talentiranih hrvatskih ilustratora i dizajnera, na čelu s ilustratorom Draganom Kordićem i dizajnericom Ninom Delanović - kaže Benić.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.