Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 26
Sutra: 11° 11° 26
18. veljače 2020.
Jedinstveno

Festival "Olive Classic": Tisućljetni lunjski maslinici i vrhunska klasična glazba

Foto: D. JELINEK
Foto: D. JELINEK
Autor:
Objavljeno: 17. srpanj 2019. u 11:55 2019-07-17T11:55:04+02:00

U neodoljivoj ljepoti lunjskih maslinika, na prostoru amfiteatra održat će se pet cjelovečernjih koncerata uz nastup 27 vrhunskih glazbenika

U Arheološkom muzeju u Zagrebu održana je konferencija za novinare na kojoj su organizatori festivala »Olive Classic« najavili ovogodišnje, drugo izdanje ove jedinstvene manifestacije. Na susretu s novinarima bili su Dražen Domjanić, idejni začetnik i pokretač festivala, direktor Međunarodne glazbene akademije u Kneževini Lihtenštajn, gradonačelnik Novalje Ante Dabo i Sara Domjanić, umjetnička direktorica festivala »Olive Classic«. U sklopu medijske konferencije održan je i mini koncert na kojem su nastupili vrhunski mladi glazbenici Sara Domjanić, Matko Smolčić i Dmytro Choni iz Ukrajine.

Tijekom drugog izdanja festivala »Olive Classic«, od 2. do 9. kolovoza, u neodoljivoj ljepoti tisućljetnih lunjskih maslinika, na prostoru amfiteatra održat će se pet cjelovečernjih koncerata uz nastup 27 vrhunskih, međunarodnih glazbenika.

Poseban događaj festivala je koncert »European Capitals«, u sklopu kojeg se predstavlja jedan europski grad. Ove godine posvećen je Vaduzu, glavnom gradu Kneževine Lihtenštajn, koja obilježava 300 godina postojanja. Na ovogodišnjem festivalu, među ostalim eminentnim glazbenicima nastupa i Ensemble Esperanza, dobitnik jedne od najznačajnijih europskih glazbenih nagrada Opus Klassik 2018. godine te rezidencijalni umjetnici, pijanist Dmytro Choni i hrvatski fagotist Matko Smolčić.

Umjetnička voditeljica Festivala i ove je godine mlada violinistica Sara Domjanić, a glavni partner Međunarodna glazbena akademija iz Kneževine Lihtenštajn, koja stipendira mlade glazbenike iz cijelog svijeta. Zahvaljujući ovom značajnom umjetničkom projektu, kojemu posebnu vrijednost daju sudionici – mladi virtuozi, otok Pag, grad Novalja i Vrtovi lunjskih maslina postaju mjesto značajnih kulturnih događanja i koncerata namijenjenih ljubiteljima vrhunske klasične glazbe.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.