Glumac i redatelj

Edvin Liverić proglašen kreativnim ambasadorom

Kim Cuculić

Edvin Liverić

Edvin Liverić



RIJEKA U sklopu promotivne kampanje »Kreativni ambasadori« deska Kreativna Europa Hrvatska, glumac i redatelj Edvin Liverić proglašen je kreativnim ambasadorom za srpanj.


Svaki mjesec surađuje se s ambasadorom deska koji poznaje program Kreativna Europa i prednosti koje on donosi.


»Nakon prošlomjesečne ambasadorice koja nas je kreativno promovirala u Osijeku i šire, spuštamo se u Rijeku, rodni grad kreativnog i inspirativnog Edvina Liverića. 




Podugačak je popis kojim bismo ga mogli predstaviti, pa ćemo se ovaj put zaustaviti samo na njegovoj aktivnosti koja ga veže uz program Kreativna Europa. Edvin Liverić je, naime, dugogodišnji predstavnik Hrvatske u europskoj kazališnoj mreži Aerowaves koja kroz program dobiva potporu.


Mreža Aerowaves počela je djelovati 1996. godine kad se okupila grupa europskih plesnih umjetnika sa željom da razmjenjuju informacije, suradnje i iskustva. Danas broji više od 45 partnerskih institucija iz 33 različite zemlje i omogućava mladim plesnim umjetnicima da se povežu te da se predstave novim publikama.


Jedna od aktivnosti Aerowaves mreže je i platforma Spring Forward, festival koji će u narednim godinama putovati iz grada u grad – od Aarhusa do Sofije, pa do Pariza, Rijeke i Elefsine u 2021. godini.«