Međunarodna izložba "Žene slikari"

Draška kiparica nagrađena u Srbiji za skulpturu “Mlikarica”

Portal Novilist.hr

Nagrade će dobitnicama biti uručene na otvorenju izložbe 26. ožujka u Velikoj galeriji Centra za kulturu Majdanpek



RIJEKA - Na 9. međunarodnoj izložbi »Žene slikari« u Majdanpeku u Srbiji nagradu za kiparstvo dobila je Margareta Krstić, autorica iz Dražica, za rad »Mlikarica«, odnosno skulpturu izrađenu u raku tehnici.


Na natječaju za tu izložbu u organizaciji Centra za kulturu Majdanpek i Udruženja za Majdanpek, bilo je prijavljeno 378 radova 196 umjetnica, u kategorijama kiparstva, slikarstva, grafike i crteža, a odabrano je 282 rada, 160 umjetnica iz 11 zemalja – Srbije, Mađarske, Švicarske, Austrije, Slovenije, BiH, Hrvatske, Kanade, Grčke i Meksika. 


Za slikarstvo je nagrađena Marijana Stoiljković iz Srbije, za grafiku Sauret Nunik iz Meksika, a za crtež Dragana Kuprešanin iz Srbije.




Nagrade će dobitnicama biti uručene na otvorenju izložbe 26. ožujka u Velikoj galeriji Centra za kulturu Majdanpek, a postav će trajati do 11. travnja.


Cilj izložbe je afirmacija žena-umjetnica, ali i kulturnog turizma. Inače, mlikarice Margarete Krstić obišle su mnoge izložbe u svijetu, od Italije, Poljska i Izraela do SAD-a i Kanade, a nalaze se i u privatnim zbirkama u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Australiji, SAD, Meksiko itd.