Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 21° 1n
Sutra: 21° 21° 1n
16. rujna 2019.
Glazbeno-edukacijski program

Distune uspješno završio prvi ciklus radionica Let's Talk About Music

Stephany Stefan Foto Renato Buic
Stephany Stefan Foto Renato Buic
Autor:
Objavljeno: 10. lipanj 2019. u 14:43 2019-06-10T14:43:38+02:00

RIJEKA Novi glazbeno - edukacijski program, Let's Talk About Music uspješno je završio svoj prvi ciklus.

Naime, od ožujka do travnja ove godine na predavanjima koja su se održavala u koncertnom prostoru kluba Beertija, polaznici su imali prilike upoznati i saznati osnove organizacije koncerta, primjenu digitalnog marketinga, uvod i primjere dobre prakse bookiranja kao i osnove vizualnog identitea odnosno dizajna. Osim članova organizacije, Distune promotiona, svoje iskustvo su prenijeli i gosti: Lucija Ivšić  (Punčke, LAA, Cereal Booking), Antonio Karača i Petra Vrdoljak (studio Radnja). 

Glazbeni dio čiji je cilj bio prezentirati nove lokalne projekte široj riječkoj publici, otvoren je koncertom multidisciplinarne umjetnice Stephany Stephan i etno skupine Če bo bo če na na u prostorijama Filodrammatice. Zatim su slijedili koncerti u Beertiji: Muhe, koje su predstavile svoj novi EP “Projekcije” te mlade nu metal snage Mamut i Zenoth. Glazbeni dio završiti će nastupom grupe Fanaa na Velvet festivalu (Punat, 5. -7.7.).

I kao šećer na kraju, u suradnji sa klubom Močvara, održana je Močvarina putujuća radionica audioinženjeringa, uz stručno vodstvo Filipa Packa (tonski tehničar Močvare i voditelj/koordinator tehnike u zagrebačkom Pogonu). U tri dana polaznici su imali prilike upoznati se s osnovama tonskog posla koje je uključivalo i osnove ozvučenja instrumenata, miksanja, spajanja opreme, teorije zvuka.

S obzirom na odlične reakcije svih uključenih (polaznici, gosti, glazbenici) u planu je i nastavak ciklusa Let's Talk About Music. Sam projekt je financijski podržan od strane Grada Rijeke- odjela za kulturu.

Foto Damir Jevtić

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.