Dizajn by Wanda design

Brodska užad, željezo, koža: Interijer riječkog Tapas bara podsjetnik na legendarnu Carpathiju

P. N.

foto: Petar Kurschner

foto: Petar Kurschner

Brodski elementi, drvena oplata, brodska užad i koža, poslužili su kao lajtmotiv za uređenje interijera u modernijoj varijanti ekoloških materijala, i industrijskog štiha



Godine 1912. dogodila se jedna od najvećih havarija u povijesti pomorstva – potonuće legendarnog Titanika. Na poziv u pomoć za spas preživjelih putnika odazvala se Carpathija, krenuvši iz riječke luke.


Upravo je ta priča poslužila kao temelj za uređenje Tapas bara „Pet Jedan“ na riječkoj Rivi. Interijer potpisuje Wanda design, na čelu s Ladom Sega i Borkom Širola, koje su upravo kroz Tapas bar odale počast Carpathiji.



Brodski elementi, drvena oplata, brodska užad i koža, poslužili su kao lajtmotiv za uređenje interijera u modernijoj varijanti ekoloških materijala, i industrijskog štiha.




Svi stolovi i stolice izrađeni su po nacrtima Wanda designa, a cjelokupni prostor zaista djeluje kao moderna varijanta broda.  Impresivne kamene volte, impozantan šank, kao i debela, atraktivna užad zarobljena u staklu u dijelu poda u samom prostoru, čine ovaj prostor odličnim mjestom  za bijeg od svakodnevice.


Kombinacija drva i kože, bezvremenska elegancije neutralnih boja, obogaćena je detaljima industrijskog stila – željeznim elementima, te brojnim žaruljama visilicama koji na taj način i strop pretvaraju u bitan element interijera. Dizajnerice su konceptom samog interijera, odale  počast ne samo Carpathiji, već i Rijeci kao gradu neraskidivo vezanom za svoju pomorsku tradiciju.


foto: Petar Kurschner


foto: Petar Kurschner