Projekt Gradske knjižnice Rijeka

Brickzine dobio novi online dom: Ovaj riječki magazin posvećen je svemu što svijet čini ljepšim

Portal Novilist.hr

Screenshot

Screenshot



RIJEKA Dječja kuća koja nastaje u kompleksu Benčić ima i vlastiti magazin koji živi u različitim formama, oblicima, energijama, đirevima, a sad je dobio novi online dom na adresi Brickzine.hr.


– Ta neobična riječ “Brickzine” prvi je puta do ušiju naših čitatelja doputovala u prosincu 2017. godine. Pamtit ćemo taj hladnjikav prosinački dan prema cupkanju uz buvljak dječjih igračaka i pokazivanje na mobitelima naše web stranice. Kakvo uzbuđenje! Dječja kuća ima portal!


Rasli smo od tada u okviru digitalnog ekosustava Rijeka 2020, zato i nismo imali pravu vlastitu adresu, a ni sva raskoš sadržaja nije dolazila do punog izražaja. Ipak, prvu verziju online Brickzinea uvijek ćemo pamtiti jer je uz nju stvoreno naše ime, izabran kut kojim ćemo ići i što je potrebno, napominje glavni urednik Brickzinea Kristian Benić.




U međuvremenu su otisnuta i dva tiskana Brickzinea, na putu je i treći, i to, najavljuje Benić, kao jedno posebno lijepo izdanje koje se neće baciti s police. Online Brickzine, kao i tiskani magazin, posvećen je stvaranju kulture, umjetnosti i svega što odrastanje i svijet čini ljepšim.


– Sve ‘stare’ tekstove smo preveli u novo ruho, oni su sada vidljiviji i atraktivniji, a nastao je cijeli novi sustav rubrika i kategorija. Formirali smo koncept teme mjeseca s puno vezanih članaka, članci su bogatiji i kao što vidite sve pršti energijom, bogatstvom, idejama, igrom koje vas nastoje uvesti u svijet drage nam i iščekivane (ljeto 2020. gledamo u tebe!) Dječje kuće.


To je početak, razvijat ćemo se i dalje, objašnjava Benić.


Važna sastavnica jest i kalendar događanja u kojem će nastojati, koliko to bude moguće, informirati o svim događanjima za djecu i roditelje u riječkoj regiji, a koja imaju premisu kulture, umjetnosti, kreativnosti…


– Nadamo se da ćete boraveći na stranicama Brickzinea uvijek pronaći za sebe onu misao koja će vam dan učiniti pomaknutijim na jedan pozitivan način. Zainteresirani za suradnju uvijek se mogu javiti na mail [email protected], poručuje Kristian Benić.