Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
16. prosinca 2019.
Međunarodni festival

Bogat program manifestacije: Na Regional 2019. stiže i slavna Mary Coughlan

Bogat program manifestacije: Na Regional 2019. stiže i slavna Mary Coughlan
Bogat program manifestacije: Na Regional 2019. stiže i slavna Mary Coughlan
Autor:
Objavljeno: 4. srpanj 2019. u 10:33 2019-07-04T10:33:21+02:00

 Četvrto izdanje međunarodnog glazbenog festivala Regional 2019. počinje u petak, 5. srpnja, u crikveničkom Beach baru Figa s nastupom jazz supergrupe Bruno Mičetić Trio, koju uz Mičetića na gitari čine i Henry Radanović na kontrabasu te Marko Lazarić na bubnjevima. U 45 dana trajanja festivala u prostorima Crikvenice, Novog Vinodolskog, Dobrinja i Šila bit će održano 17 koncerata jazz& blues, klasične i etno glazbe s glazbenom elitom Slovenije, Irske, Hrvatske, te s gostima iz Njemačke i BiH.

Najveća zvijezda ovogodišnjeg Regionala zasigurno je Mary Coughlan iz Irske koja će nastupiti u trio formatu, a pridružit će joj se Johnny Taylor na klaviru i Sven Buić na kontrabasu i to 21. srpnja u Novom Vinodolskom, u Srićinoj kući. Mary Coughlan je u svojoj zemlji naišla na veliko odobravanje svojih emocionalnih i iskrenih jazz glazbenih izričaja. Najstarija od petero djece, u mladosti je prošla vrlo težak život. Napustivši školu s 15 godina, život joj je krenuo nizbrdo i predavši se alkoholu i drogi završila je u mentalnoj ustanovi. Ljubav prema glazbi i želja za životom, natjerali su je da skupi snage i okrene novu stranicu u životu...

Nakon otvorenja, program u Crikvenici nastavlja se 8. srpnja u crkvi sv. Antuna gdje će nastupiti Zagrebački kvartet. U petak, 12. srpnja, u beach baru Figa nastupa americana blues bend Be Ha Ve. Na istom mjestu 26. srpnja gostuju Lidija Bajuk i Stanislav Kovačić. Figa je 1. i 2. kolovoza domaćin Bojan Skočilić Quartetu, 3. kolovoza Bruno Mičetić Quartetu koji će pak 7. kolovoza predstaviti CD »Two Weeks After Midnight«, a 9. kolovoza Mičetić opet gostuje u Figi ovaj put u formatu trija, baš kao i Bojan Skočilić 20. kolovoza. U Srićinoj kući 25. srpnja nastupit će Lidija Bajuk i Stanislav Kovačić, a dan kasnije Divna Šimatović.

U Šilu je koncert 11. kolovoza na terasi Portića, a nastupit će Nataša Antoniazzo i Tvrtko Sarić. U Dobrinju 13. kolovoza gostuju Ivana Zahirović-Negrerie i Viktor Vidović, a 18. kolovoza na Placi – Dražen Franolić i Kamenko Čulap. Koncerti počinju u 21 sat, a festival realizira B. J. promocije i produkcije u suradnji s Centrom za kulturu Novi Vinodolski, TZ-om Dobrinj i Beach barom Figa iz Crikvenica. Koncerte klasične glazbe podupire Ministarstvo kulture.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.