Pisci u gradu

Alessandro Baricco i »Ocean more« otvaraju manifestaciju

Hina

Slavni talijanski pisac prvi put službeno boravi u Hrvatskoj – održat će literarnu večer i prisustvovati scenskoj izvedbi svog romana »Ocean more«



DUBROVNIK » Dubrovačke ljetne igre u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca predstavljaju program »Pisci u Gradu« naslovljen »Pijesak dokle ti oko seže«, prema citatu iz romana »Ocean more« talijanskog pisca Alessandra Baricca koji će biti gost Igara. Program koji je osmislila Mani Gotovac večeras u 23 sata na kupalištu Šulić otvorit će premijerna izvedba »Nekoliko zamišljenih prizora prema romanu Alessandra Baricca Ocean more«, a tijekom večeri publici će predstaviti četiri pisaca – najavljeno je na konferenciji za medije održanoj jučer u Festivalskoj palači.


   Izbor iz romana, preradbu, scensku prilagodbu, scenografiju i izbor glazbe napravila je Mani Gotovac, suautorstvo scenske prilagodbe potpisuje Robert Plemić, kostimografiju Belinda Radulović, a likovnu intervenciju Ivan Midžić. Ann Deveria igra Iva Babić, Plassona Robert Plemić, Bartlebooma Bruno Kontrec, a narator je Ivan Čuić. Na programu je još jedna izvedba 30. srpnja na istom mjestu i u isto vrijeme.


   Alessandro Baricco svoju će literarnu večer imati 31. srpnja u palači Sponza kad će govoriti o pisanju, o baroknoj glazbi, o svojoj školi kreativnog pisanja »Holden« i drugim temama. To je prvo javno pojavljivanje u Hrvatskoj tog istaknutoga autora 11 romana od kojih su gotovo svi bestseleri diljem svijeta.




   Program »Pisci u Gradu« nastavit će se 13. kolovoza kad će svoju večer u atriju Kneževa dvora imati Arsen Dedić pod nazivom »Pisac opće prakse«, uz pratnju Matije Dedića na glasoviru, nakon ćega će u ljetnom kinu Jadran biti prikazan biografski dokumentarac o životu i radu Arsena Dedića »Moj zanat« beogradskog redatelja Mladena Matičevića.


   Svoju večer imat će 17. kolovoza u Sponzi pod naslovom »Naplatna stanica« dramatičar i pisac Ivan Vidić. »Naplatna stanica« jedna je od kratkih priča iz Vidićeve nedavno objavljene zbirke novela »Južna država«, a za ovu prigodu tekst će za scenu prilagoditi Krešimir Dolenčić. Program će zatvoriti »Bez odraza« Ive Brešana, a u scenskoj prilagodbi Vinka Brešana, 19. kolovoza, također u Sponzi.