Liburnijski jazz festival

Nogomet pa blues, odnosno soul – ovisno o rezultatu

Davor Mandić

Jed Baker i Elvis Stanić  / Snimio Marko GRACIN

Jed Baker i Elvis Stanić / Snimio Marko GRACIN

Subotnja večer na Ljetnoj je rezervirana za Soul & Blues Explosion uz nastup Jed Becker's Blues Banda, Elvis Stanić & Brazz's Section te Raphaela Wressniga & Soul Gift Band



OPATIJA Osamnaesto izdanje Liburnijskog jazz festivala i ove godine održava se u Opatiji prvoga vikenda u srpnju, dakle od 6. do 8. srpnja. Festival u petak na Ljetnoj pozornici otvaraju Mike Stern i Randy Brecker Band uz Dennisa Chambersa i Toma Kennedyja.


U subotnje jutro jazz će se preseliti na opatijsku tržnicu, na kojoj će već u 11 sati svirati stari prijatelji Festivala Liburnia Jazz Union (Tonči Grabušić, Elvis Stanić, Henry Radanović, Denis Razumović – Razz), a večer na Ljetnoj je rezervirana za Soul & Blues Explosion uz nastup Jed Becker’s Blues Banda, Elvis Stanić & Brazz’s Section te Raphaela Wressniga & Soul Gift Band.


S obzirom da se te večeri odigrava četvrtfinale Svjetskog prvenstva, organizatori su odlučili da svim navijačima, pa tako i onima koji vole jazz, blues i soul glazbu, omoguće praćenje utakmice na Maloj ljetnoj pozornici, dok će se ovaj koncert održati na Velikoj ljetnoj pozornici tek nakon odlučujućeg rezultata.




– Ako izgubimo, tugovat ćemo uz blues, a ako pobijedimo, slavit ćemo i radovati se ispunjene duše, ne, puni soula! – kaže se u najavi koncerta.


Nedjelja, 8. srpnja, rezervirana je za zatvaranje Festivala, što će na terasi hotela Kvarner učiniti međunarodni smooth jazz band Threestyle.