Ministrica komentira pismo

Nina Obuljen Koržinek: Revizija u HAVC-u je u tijeku, vidjet će se postoje li nepravilnosti

Hina

Snimio Denis LOVROVIĆ

Snimio Denis LOVROVIĆ

»U tijeku je završni nalaz državne revizije i kada sve to bude spremno vidjet ćemo jesu li utvrđene određene poteškoće i nepravilnosti i krenut ćemo ih rješavati«, izjavila je novinarima Nina Obuljen Koržinek rekavši kako je u četvrtak imenovala Upravni odbor HAVC-a

VUKOVAR Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek u petak je u Vukovaru, komentirajući otvoreno pismo Koordinacije udruga hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata u kojemu tvrde da se zataškava nalaz državne revizije provedene u Hrvatskom audio vizualnom centru (HAVC), izjavila kako ona zna da je revizija u HAVC-u u tijeku te da konačni nalaz nije vidjela. »U tijeku je završni nalaz državne revizije i kada sve to bude spremno vidjet ćemo jesu li utvrđene određene poteškoće i nepravilnosti i krenut ćemo ih rješavati«, izjavila je novinarima Nina Obuljen Koržinek rekavši kako je u četvrtak imenovala Upravni odbor HAVC-a.

Podsjetila je da je više puta do sada istaknula kako u proteklim godinama nije postojala zadovoljavajuća komunikacija između Ministarstva kulture i HAVC-a, ali i nekih drugih ustanova.


»Mi ćemo to unaprijediti i dat ćemo punu potporu kroz pravnu i financijsku službu ministarstva da se eventualne nepravilnosti ispravljaju«, kazala je rekavši kako ne zna da je državna revizija u HAVC-u zaključena.


»Da je zaključena, ja bih valjda dobila taj nalaz. Znam da je u tijeku, ali ja barem konačni nalaz državne revizije još uvijek nisam vidjela«, rekla je Nina Obuljen Koržinek koja je u dvodnevnom službenom posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji.




Koordinacija udruga hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata poslala je predsjednici Republike Kolindi Grabar-Kitarović, predsjedniku Sabora Boži Petrovu te predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću otvoreno pismo u kojemu tvrdi da se u HAVC-u odvija korupcija preko zataškavanja nalaza Državne revizije.