Film Barbare Babačić

“Naseljenici – naši novi susjedi s puškama” s titlovima za gluhe i nagluhe

Davor Mandić

»Film svima«, projekt koji udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, ima za cilj prilagodbu AV-kulture osobama s oštećenjem sluha. U prvoj fazi projekta predstavlja se film nastao u Filmaktiv produkciji, koji će biti prikazan s hrvatskim titlovima prilagođenim gluhim i nagluhim osobama



RIJEKA Prva projekcija unutar projekta »Film svima«, ciklusa filmova prilagođenih gluhim i nagluhim osobama, održat će se u ponedjeljak, 23. siječnja u Dvorani Filodrammatice u 18 sati, a na programu će biti film riječke redateljice Barbare Babačić »Naseljenici – naši novi susjedi s puškama«.


»Film svima«, projekt koji udruga Filmaktiv provodi u suradnji s Udrugom gluhih i nagluhih Rijeka, ima za cilj prilagodbu AV-kulture osobama s oštećenjem sluha. U prvoj fazi projekta predstavlja se film nastao u Filmaktiv produkciji, koji će biti prikazan s hrvatskim titlovima prilagođenim gluhim i nagluhim osobama.


Na projekciji će biti i redateljica filma. Daljnji razvoj projekta uključuje nastavak prevođenja i prilagodbe filmova te formiranje medijateke slobodne za korištenje kao i poticaj akterima u kulturi na prilagodbu sadržaja i forme za konzumaciju svih društvenih skupina.




Ulaz na projekciju je slobodan.