Dodijeljene nagrade

Liburnia Film Festival: “Goli” slavio u Ičićima

Danijela Bauk

Oliver Sertić i Tiha K. Gudac / Snimio M. ĆUK VURNEK

Oliver Sertić i Tiha K. Gudac / Snimio M. ĆUK VURNEK

Žiri u sastavu Lejla Dedić, Tatjana Božić, Elvis Lenić, Igor Paulić i Davor Tatić, odlučio je nagradu za najbolji film dodijeliti filmu »Goli« redateljice Tihe K. Gudac (produkcija Factum), »koji na emotivan i iskren način prožima osobno i javno i u cjelini predstavlja umjetničko i društveno važno djelo hrvatskog dokumentarizma«



IČIĆI U subotu je u lučici u Ičićima završio 13. Liburnia Film Festival, festival hrvatskog dokumentarnog filma.


Žiri u sastavu Lejla Dedić, Tatjana Božić, Elvis Lenić, Igor Paulić i Davor Tatić, odlučio je nagradu za najbolji film dodijeliti filmu »Goli« redateljice Tihe K. Gudac (produkcija Factum), »koji na emotivan i iskren način prožima osobno i javno i u cjelini predstavlja umjetničko i društveno važno djelo hrvatskog dokumentarizma«.


Posebno priznanje u glavnom programu žiri je dodijelio filmu »Staklene oči« redatelja Maria Papića (Grupa 7 i Kinoklub Zagreb), naznačivši da »nagrada predstavlja poticaj za daljnje razvijanje vještina filmskog izričaja autora, naročito u kontekstu audio – vizualnih stilizacija«.




Publika je najboljim filmom proglasila »Lijepo mi je s tobom, znaš« redateljice Eve Kraljević (Hulahop) dodijelivši mu prosječnu ocjenu 4,68, u tijesnoj borbi s filmovima »Goli« (4,63) i »Razred« (4,62). Najbolji regionalni film 13. Liburnia Film Festivala je »Veruda – film o Bojanu« riječkog redatelja Igora Bezinovića (HRT) koji je nagrađen »za umijeće stvaranja snažnih emocija minimalističkim redateljskim postupcima«.


Posebno priznanje u regionalnom programu dodijeljeno je filmu »Pismo za Ohio« delničkog autora Rasima Karalića (u produkciji VIS videostudia) »za redateljski potencijal i iskreni pristup univerzalnoj temi«.


Profesionalne nagrade 13. LFF-a su sljedeće. Najbolja redateljica je Vesna Ćudić za film »Razred« (Nukleus film) s kojim je službeno otvoren festival.


Najbolji snimatelj je Boris Poljak za fotografiju u filmu »Rakijaški dnevnik« (Hrvatski filmski savez), a najbolju montažu potpisuje Dragan von Petrović za film »Goli«. Najbolji dizajner zvuka je Martin Semenčić za rad na filmu »Rakijaški dnevnik«.