Novo izdanje

U MMSU-u predstavljanje knjige Daine Glavočić “Likovna scena međuratne Rijeke”

Davor Mandić

Daina Glavočić, Foto: V. KARUZA

Daina Glavočić, Foto: V. KARUZA



RIJEKA Knjiga Daine Glavočić »Likovna scena međuratne Rijeke« bit će predstavljena sutra u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci u 19 sati. O knjizi i međuratnoj likovnoj sceni Rijeke će pored autorice Daine Glavočić govoriti i Slaven Tolj, ravnatelj MMSU-a, Julija Lozzi Barković s Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog Fakulteta u Rijeci te Jolanda Todorović, predsjednica Društva povjesničara umjetnosti Rijeke.


»Likovna scena međuratne Rijeke« rezultat je još prije tridesetak godina uočene potrebe da se na jednomu mjestu objedine podaci o likovnoj situaciji u Rijeci između dvaju svjetskih ratova. Predstavit će se međuratna likovna scena Rijeke u vrijeme uzbudljive političke i vrlo zanimljive kulturne sudbine Grada, od odlaska D’Annunzija do početka Drugog svjetskog rata (1920. – 1940.), o čemu je naraslo zanimanje nakon donacije ostavštine Romola Venuccija i njegova velike retrospektivne izložbe u Modernoj galeriji Rijeke 1994. godine.


Budući da je riječka likovna scena međuratnog razdoblja nedovoljno poznata, na predstavljanju će biti prikazan likovni materijal iz upravo tiskane knjige s ciljem popularizacije riječke povijesti umjetnosti.