Književni prvijenac

“Satkana od ljubavi”: U dvorani MK-a Ilinden predstavljena zbirka pjesama Ane Dudić Zubčić

Kim Cuculić

Publika na predstavljanju zbirke pjesama u Ilindenu

Publika na predstavljanju zbirke pjesama u Ilindenu



Zbirka pjesama »Satkana od ljubavi« autorice Ane Dudić Zubčić predstavljena je u prepunoj dvorani MK-a Ilinden. Ovaj književni prvijenac objavljen je u izdanju biblioteke »Književno pero« Hrvatskog književnog društva iz Rijeke. U programu su sudjelovali predsjednik MK-a Ilinden Ilija Hristodulov, predsjednik HKD-a Ernie Gigante Dešković, voditeljica Ivona Dunoski Mitev, pjesnik Damir Klaić, urednik i recenzent Valerio Orlić te autorica. U glazbenom dijelu programa nastupili su klapa Gradelini i ženski zbor Korezin.


Kako u osvrtu na zbirku »Satkana od ljubavi« ističe Valerio Orlić, pjesnikinja Ana Dudić Zubčić u svom prvijencu istinski je satkala niz prelijepih poetskih niti koje se protežu kroz cijelu zbirku.


– Nenametljiva, ali uvijek prisutna, vodi nas kroz tok pjesme nesputavajući se ući i u najdublje vrtloge osjećaja. Kad se prepustimo njezinoj bujici, osjetimo jake porive ljubavnih titraja, zanosa i ushita, kao da se vrijeme zaplelo u mrežu. U osvitu se polako rađa čežnja, snovi su u mjesečevom zagrljaju, pjesnikinja daruje ljepotu ljubavi – osvrnuo se Orlić.




Ana Dudić Zubčić rođena je u Perušiću (1958). Završila je Farmaceutsko-biokemijski fakultet u Zagrebu, a sada živi i stvara u Rijeci. Pjesme su joj objavljivane u desetak međunarodnih zbornika te u časopisu