Proza koja liječi

Razgrabljen “Zlatni Mjesec” dvojca Larí Marí

Kim Cuculić

Dobitnice »Kiklopa« oduševljeno je slušalo dvjestotinjak uzvanika koji su uspjeli ući u staru damu kako bi čuli ulomke iz romana koji je u kratko vrijeme postao književni hit, a koji je predstavila voditeljica Radio Rijeke, Iva Pavletić Crnić, moderatorica promocije



Izgledalo je kao da se u subotnje jutro cijela Opatija natiskala u Vili Angiolini, u kojoj je uspješni književni dvojac Larí Marí (Larissa Kunić i Marieta Kola) predstavio svoj drugi roman  »Zlatni Mjesec« iz ciklusa »proze koja liječi«.


Dobitnice »Kiklopa« oduševljeno je slušalo dvjestotinjak uzvanika koji su uspjeli ući u staru damu kako bi čuli ulomke iz romana koji je u kratko vrijeme postao književni hit, a koji je predstavila voditeljica Radio Rijeke, Iva Pavletić Crnić, moderatorica promocije.


»Zlatni Mjesec« je slojevit, misteriozan i intrigantan psihološki triler koji je izdala nakladnička kuća Hena.com, a urednica Marina Vujčić naglasila je kako su Larissa Kunić i Marieta Kola drugim romanom dokazale svoju spisateljsku izvrsnost i širok literarni opus koji je uvijek iznova očara.




Promociju je glazbeno uljepšao izvrsni duo The Blondes, koji književni dvojac prati na svim promocijama jer su, kako kažu izvođačice, oduševljene njihovim romanima koji ih nadahnjuju za stvaranje glazbe.


Dvosatni program nabijen emocijama započeo je uvodnom riječi dogradonačelnika Fernanda Kirigina koji je istaknuo da se Opatija ponosi dvojcem Larí Marí kao uspješnim književnicama, ali i terapeutkinjama koje već dvadeset godina vode svoju poznatu opatijsku ordinaciju Entera Clinic iz koje izlaze njihovi literarni dragulji.


Književni dvojac Larí Marí istaknuo je kako se njihov prvijenac »Bez ljubavi i mržnje« (dobitnik »Kiklopa« za najbolji debitantski roman 2014) od ovog mjeseca prodaje u Sloveniji i Bosni, koje su već zainteresirane za drugi roman »Zlatni Mjesec« koji se na promociji doslovno razgrabio.


Svečanost je završila voditeljica Iva Pavletić Crnić naglasivši kako je »Zlatni Mjesec« pročitala u dahu, vjerujući kako ga ni ostali čitatelji neće moći ispustiti iz ruku.