Danas i sutra u Domu mladih

Prvi Sajam knjiga u Kanfanaru: Adamić predstavlja 150 naslova

Aldo Pokrajac

Uz izložbu u Domu mladih, u Kanfanaru će gostovati popularni pisci Adamićevih izdanja



KANFANAR  Danas i sutra, u kanfanarskom Domu mladih održat će se prvi Sajam knjiga u Kanfanaru. Organiziraju ga Općina Kanfanar i izdavačka kuća Novog lista i Glasa Istre »Adamić«, koja je od osnivanja 1995. izdala 700 naslova.


U Domu mladih izložit će se 150 knjiga, a riječ je o novijim izdanjima, koje će se moći kupiti sa popustom od 20 do 50 posto. Uz to predstavit će se pet najpopularnijih autora čije knjige objavljuje Adamić. 


   – Sajam organiziramo u nastojanju da građanima središnje Istre omogućimo druženje sa knjigama i piscima, rekao je Dragan Ogurlić, direktor »Adamića«. 




   Sandro Jurman, općinski načelnik Kanfanara je dodao da ovo događanje, koje će postati tradicionalno, nastavak promoviranja Kanfanara kao kulturnog središta. 


   Sajam će biti otvoren danas, u 12 sati, čitanjem priča za djecu iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola, koje će voditi učiteljica Tatjana Relić. Od 15 sati s mališanima će se družiti poznati dječji pisac Mladen Kušec, kojem je Adamić objavio pet knjiga.


U 18 sati novinar Glasa Istre Davor Šišović predstavit će vodećeg hrvatskog homeopata Ivana Lesingera, kojem je Adamić objavio niz knjiga iz serije Kućna biljna ljekarna. 


   U subotnjem dijelu sajma u 12 sati kanfanarska spisateljica Marina Jadrejčić predstavit će seriju knjiga Karin Baloh Martić »Znakovi«.


U 18 sati Dragan Ogurlić će predstaviti hit knjigu »Blago Jadrana« našeg najboljeg podvodnog fotografa Danijela Frke i arheologa Jasena Mesića.


U 18 satu bit će predstavljena monografija »Opatija Tha Pearl« poznatog opernog pjevača Voljena Grbca, koji će tom prigodom i zapjevati.