Nova knjiga

Predstavljena “Tajna Ribareve ješke” riječke književnice Diane Rosandić Živković

Kim Cuculić

Diana Rosandić Živković / Foto: M. GRACIN

Diana Rosandić Živković / Foto: M. GRACIN



RIJEKA » »Tajna Ribareve ješke«, nova knjiga riječke književnice Diane Rosandić Živković, predstavljena je u Auli pape Ivana Pavla II. na Trsatu. Riječ je o drugom dijelu »Ignacijeve Plave Ruže« u kojem autorica – »kroz humor po ozbiljnoj temi« – nastavlja razmatranja inspirirana Ignacijevim duhovnim vježbama. Na početku predstavljanja Zrinka Milanović govorila je o svrsi i značenju duhovnih vježbi, opisujući knjigu »Tajna Ribareve ješke« kao svjedočenje o Kristu i svjedočanstvo vjere. 


   S teološkog aspekta knjizi je pristupio đakon Goran Žan Lebović Casalonga, koji je kazao da je riječ o djelu atipičnom za našu sredinu. 


   – U knjizi Diane Rosandić Živković neobično je da nam Bog može biti tako blizu. Bog ima srce, i to ljudsko. Autorica u meditacijama razgovara s Kristom, ne mireći se sa svojim slabostima. Ova knjiga, napisana kroz prizmu svakodnevice, može pomoći vjernicima da prodube svoj odnos s Kristom, dok je njena poruka da ćemo na kraju biti suđeni po ljubavi – osvrnuo se Lebović Casalonga. 




   Ulomak iz knjige, u dijaloškoj formi između učitelja Isusa i njegove učenice, čitali su Diana Rosandić Živković i Zoran Petrović. U glazbenom dijelu programa nastupila je pjevačica duhovne glazbe Maja Tadić, a voditeljica je bila Maja Šimičić Roksandić. Urednica knjige je Maja Gjerek, autorica pogovora Željka Lovrenčić, a grafički urednik Robert Vrbnjak.