Gradska knjižnica Rijeka

Predstavljanje putopisa “Na Caminu sam zagrlio Boga”: Prodaja knjiga humanitarnog karaktera

Sanda Milinković

"Na Caminu neprestano srećeš sebe", stoji u knjizi.



Gradska knjižnica Rijeka će održati predstavljanje putopisa novinara i književnika, Tomislava Birtića. Knjiga nosi naslov “Na Caminu sam zagrlio Boga”, a predstavljanje će se održati ovoga petka (22.11.) u 18.30 u Ogranku Trsat.


Tomislav Birtić je novinar, književnik, publicist, rođen 1970. u Osijeku i 2013. na Zavižanu, preporođen 2018. na Caminu. Radio za sve najcjenjenije i najnakladnije dnevnike i tjednike u zemlji, trenutno kolumnist i konzultant 24 sata i Expressa. Do sada je objavio dvanaest knjiga, a “Na Caminu sam zagrlio Boga” je treća knjiga od koje 15 posto dobiti ide u humanitarne svrhe.


“Na Caminu neprestano srećeš sebe. Stalno ti je na oku čovjek kakav želiš biti. Stalno − osjećaš! − sebe kakav želiš biti. Stalno osjećaš slobodu, koja ti postaje sve draža i draža, sve si neskloniji birati sigurnost umjesto slobode. Stalno si u ljubavi, sav si ljubav, i strah ima sve manje šanse. Strahu je presuđeno.




Godinama bih tu i tamo za nešto rekao da je svršen čin shvaćanja. Ovo je bio svršen čin osjećanja. Nisam shvatio, nego osjetio. Djeca plaču kad dobiju igračku, ili kad nešto postignu. I odrasli. Osjetio sam zašto sam plakao svaki dan na Caminu. Jer sam dobivao i dobivao sebe. Sve dublje i dublje”, prenosi Gradska knjižnica Rijeka.