Sutra u Gradskoj vijećnici

Predstavljanje fotomonografije “Rijeka otvorena svima” Petra Fabijana i Marka Gracina

P. N.

Nova fotomonografija Rijeke Marka Gracina i Petra Fabijana

Nova fotomonografija Rijeke Marka Gracina i Petra Fabijana

Fotomonografija "Rijeka otvorena svima" projekt je Izdavačke kuće Adamić u suradnji s Gradom Rijeka, autorski rad dvojice ponajboljih riječkih fotografa Petra Fabijana i Marka Gracina. Višegodišnje praćenje glavnih gradskih događaja, osluškivanje i bilježenje pulsa Grada i njegovih stanovnika, urodilo je nakon šest godina novom monografijom Rijeke



Sutra će u Gradskoj vijećnici u 13 sati biti predstavljanje knjige “Rijeka otvorena svima” autora Petra Fabijana i Marka Gracina. Na promociji knjige govorit će: Dragan Ogurlić, urednik, direktor Izdavačke kuće Adamić, Vojko Obersnel, gradonačelnik Grada Rijeke, Edi Jurković, novinar i književnik, pisac teksta, Petar Fabijan, autor fotografija i Borislav Božić predsjednik Fotokluba Rijeka i Fotosaveza PGŽ-a.


Fotomonografija “Rijeka otvorena svima” projekt je Izdavačke kuće Adamić u suradnji s Gradom Rijeka, autorski rad dvojice ponajboljih riječkih fotografa Petra Fabijana i Marka Gracina. Višegodišnje praćenje glavnih gradskih događaja, osluškivanje i bilježenje pulsa Grada i njegovih stanovnika, urodilo je nakon šest godina novom monografijom Rijeke koja nije samo pogled na arhitekturu impresivnih zgrada i geometriju šarmantnih ulica, već prije svega pogled na Riječane, stanovnike grada koji mu daju snagu, energiju i duh, održavaju i obnavljaju njegov identitet te ljubomorno čuvaju kulturu i mentalitet.


Rijeka, kao što govori Edi Jurković u svom tekstu koji prati monografske cjeline, nije nimalo ekskluzivno mjesto. Ona je prije svega inkluzivna, otvorena svima dobre volje, prava luka različitosti kao što je to precizno definirano kada je izabrana za Europsku prijestolnicu kulture 2020.




Knjiga je trojezično izdanje na hrvatskom, talijanskom i engleskom jeziku (prijevodi Ivo Vidotto i Slobodan Drenovac), na 346 stranica, tvrdog uveza.