Nova knjiga

Potraga za najdubljim talentima: Predstavljen “Armati” književnog dvojca Larí Marí

Aleksandra Kućel Ilić

Foto M. Aničić

Foto M. Aničić



OPATIJA Roman Armati treća je književna uspješnica opatijskog književnog dvojca Larí Marí (Larisse Kunić i Mariete Kola). Priča je to o potrazi za svojim najdubljim talentima često stoje uz nas ali ih nismo svjesni. Armati nas vodi u potragu za životnim pozivom koji je naše poslanje na zemlji.


Glavni lik Ian shvaća da se njegovi talenti kriju ispod tajne obiteljske priče koja se nalazi na jednom od venecijanskih otoka. Zbog te je priče izgubio cijelu obitelj, ali ona je i ključ njegova uspjeha…


Promocija romana Armati privukla je u kavanu hotela Continental u Opatiji pravu rijeku ljudi, a osim što se tražila stolica više, tražila se i knjiga više, jer je za njezinom kupovinom po promotivnoj cijeni vladao velik interes. Baš kao i za potpisom autorica koje su poznate u cijeloj Hrvatskoj. Večer dubokih emocija vodila je radijska voditeljica Iva Pavletić Crnić, a za glazbeni dio programa je bio zadužen opatijski akustični duo The Blondes. Uz autorice, roman su predstavile i urednica Aleksandra Stella Škec i moderatorica Alis Marić.


Foto Marin Aničić


Foto Marin Aničić





Lari – Mari za svoj su prvi roman Bez ljubavi i mržnje 2014. godine dobile nagradu Kiklop, za najbolji debitantski roman, a nakon uspjeha drugog romana Zlatni Mjesec, oba su im romana uvrštena u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice.


Armati je treći roman iz njihovog ciklusa Proze koja liječi. Promocija romana je dosad već bila u Zagrebu, Splitu i Puli, a kako saznajemo, talentirane Opatijke već pripremaju četvrtu knjigu…