Završio sajam

Ovogodišnji Interliber posjetilo preko stotinu tisuća ljudi

Hina

Foto D. Lovrović

Foto D. Lovrović

Na Interliberu je ove godine bilo 266 izdavača, koji su predstavljali domaće i strane književnike



Ovogodišnji 38. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber kojeg je, prema tvrdnjama organizatora, posjetilo više od sto tisuća posjetitelja, završio je u nedjelju navečer na Zagrebačkom velesajmu.


Voditelj projekta Interliber Zagrebačkoga velesajma Zoran Ušurić izjavio je kako je ovogodišnji Interliber posjetilo znatno više od sto tisuća ljudi.


Interliberom smo zadovoljni mi na Velesajmu zbog dobre organizacije, nakladnici zbog dobre prodaje, a posjetitelji zato što su po vrlo povoljnim cijenama nabavili mnoštvo dobrih knjiga, rekao je Ušurić.




Na Interliberu je ove godine bilo 266 izdavača, koji su predstavljali domaće i strane književnike.


Ove godine je sajam knjiga bio mješavina izložbeno-kulturnog, edukativnog i zabavnog sadržaja, a 38. Interliber je bio bogatiji za tzv. Znanstveni kvart u VI. paviljonu, osmišljen kao šestodnevni program popularizacije znanosti na praktičan i zabavan način.


U uži izbor za književnu nagradu VBZ – Tisak Media za najbolji neobjavljeni roman 2015. ušlo je šest naslova, odabranih među ukupno 116 rukopisa pristiglih na 100.000 kuna vrijedan natječaj.Novinaru i piscu Ivici Đikiću uručena je pak nagrada »Kočićevo pero« za roman »Ponavljanje«.

Od mnoštva novih naslova izdvaja se posebno vrijedan pothvat tiskanja »Velikoga rječnika hrvatskog standardnog jezika«, kojeg je objavila zagrebačka Školska knjiga.