CeKaPe

Ljetna škola pisanja: Pisati u dvorcu

Miljenko Marin

Foto: Roni Brmalj

Foto: Roni Brmalj

Pet tematskih radionica okupit će zadnjeg tjedna u kolovozu u dvorcu u Staroj Sušici pedesetak polaznika, najviše do sada, vjeruju organizatori



RIJEKA Ljetna škola pisanja koju u zadnjem tjednu kolovoza organizira Centar za kreativno pisanje iz Zagreba u suradnji s Domom mladih iz Rijeke vraća se u dvorac u Staroj Sušici, gdje je taj program i počeo 2011. godine. Ove godine, sedma po redu škola pisanja imat će od 27. kolovoza do 3. rujna pedesetak polaznika u ukupno pet radionica koje su jučer javnosti predstavili direktorica CeKaPea Sanja Vučković, ravnatelj Doma mladih Goran Gračanin i pisac i voditelj jedne od radionica, one kratke priče, Enver Krivac.


Uz radionicu kratke priče, radionicu proze vodit će nagrađivani pisac iz Splita Nebojša Lujanović, koji slične radionice vodi u Splitu; radionicu poezije iskusni književno-pjesnički dvojac iz Zagreba Miroslav Mićanović i Branko Čegec; radionicu scenarija scenaristica i socioliginja Sanja Kovačević, autorica nedavno objavljene zapažene knjige o kvalitetnim TV serijama, dok će književnica Tatjana Gromača Vadanjel iz Pule voditi radionicu »Otvaranje, poticanje i razvoj kreativnih potencijala« – najavili su organizatori.


– Udruga CeKaPe već desetak godina u Zagrebu, a zatim i u Rijeci, organizira radionice kreativnog pisanja za mlade različitih uzrasta, a druženje u Staroj Sušici jamči nezaboravnih tjedan dana provedenih u jedinstvenom okruženju, dobroj atmosferi, s odličnim domaćinima, uz komfor za pisanje i stvaranje – kaže Sanja Vučković.




To je što se tiče dnevnih programa – večernji programi bit će otvoreni i za javnost, a u njima će gostovati već afirmirani autori, mahom iz Rijeke: uz Envera Krivca najavljeni su Tea Tulić, Željka Horvat Čeč, Nataša Antulov, Davor Mandić, Milan Zagorac, ali i iz drugih sredina – Darko Šeparović, Andrija Škare, Sven Popović, Ivana Rogar… Na završnoj produkciji bit će čitani tekstovi polaznika, a organizatori najavljuju i goste iznenađenja.


Prijave za Ljetnu školu pisanja u Staroj Sušici traju do 15. kolovoza, ili do zaključenja lista od po deset polaznika po radionici koje su namijenjene i starijima; cijena koja uključuje pansionski smještaj je 2.750 kuna, a sve dodatne informacije mogu se naći na internetskoj adresi www.cekape.com.