Neuobičajena akcija

Izdavačka akademija umjesto ruža dijelila knjige

Portal Novilist.hr

Na Međunarodni dan žena na riječkome Korzu polaznici akademije su građanima podijelili u manje od sat vremena više od 350 besplatnih knjiga



Potaknuti nedavnim istraživanjem o tržištu knjiga koje je provela agencija GfK za udrugu Knjižni blok i Zajednicu nakladnika i knjižničara, a koje je pokazalo kako čak 51 posto Hrvata te da u proteklih tri mjeseca 70 posto građana nije kupilo niti jednu knjigu, polaznici Izdavačke akademije su na Međunarodni dan žena na riječkome Korzu umjesto ruža građanima podijelili u manje od sat vremena više od 350 besplatnih knjiga. 


“Bilo je kao na bojnom polju. Uspjeli smo izmamiti osmijehe prolaznika. U nevjerici su nas gledali kada smo dijelili besplatno knjige no kada god bi kariola stala, krenulo bi prebiranje po knjigama. Sama činjenica da je u manje od sat vremena planulo toliko knjiga, govori da su ih ljudi očito željni”, kaže jedna od polaznica Izdavačke akademije. 



Povod ovoj akciji bilo je i skoro objavljivanje knjiga “Pandemoniji”, “Okreni na priču” i “Tko tu koga?” na kojima su polaznici akademije radili tijekom šestomjesečne edukacije iz izdavaštva a koje će objaviti izdavačka kuća Jesenski-Turk. Knjige neće biti dostupne za prodaju. Tisakana izdanja moći će se nabaviti u svim bolje opremljenim knjižnicama, dok se besplatna e-izdanja mogu preuzeti na web stranicama Izdavačke akademije.