Nakon smrti Nobelovca

Guenter Grass ostavio za sobom neobjavljene dnevnike

Hina

Reuters

Reuters

Njemački pisac Guenter Grass, dobitnik Nobelove nagrade za književnost koji je umro ranije ovoga mjeseca, ostavio je za sobom neobjavljene dnevnike, izjavio je direktor muzeja Kuća Guentera Grassa u intervjuu za dpa objavljenom u subotu. namjeravao je objaviti svoje dnevnike, rekao je Thomsa



LUEBECK Njemački pisac Guenter Grass, dobitnik Nobelove nagrade za književnost koji je umro ranije ovoga mjeseca, ostavio je za sobom neobjavljene dnevnike, izjavio je direktor muzeja Kuća Guentera Grassa u intervjuu za dpa objavljenom u subotu.


»Još će toga doći«, rekao je direktor Joerg-Philipp Thomsa u sjevernom gradu Luebecku, gdje je Grass živio i gdje se nalaze muzej i kulturni centar posvećen njegovom radu.


Grass je diktirao svojoj tajnici iz svojih dnevnika, koji datiraju od 1995. – godine kada se preselio iz Berlina u Luebeck.




Autor slavnih romana poput »Limenog bubnja«, koji je umro 13. travnja u dobi od 87 godina, namjeravao je objaviti svoje dnevnike, rekao je Thomsa za dpa.


Sedamdesetak njegovih crteža, koji dosad nisu viđeni, trebalo bi biti izloženo u Luebecku ujesen.


»Govorimo o radovima koji su napravljeni početkom pedesetih godina i koji su otkriveni u Grassovoj bivšoj kući u Duesseldorfu«, kazao je Thomsa.