DHK

Đoni Božić umjesto Igora Žica na čelu riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika

P. N.



Nakon ostavke dosadašnjeg predsjednika Igora Žica, održana je izvanredna skupština riječkog ogranka Društva hrvatskih književnika, na kojoj je za novog predsjednika jednogasno izabran Đoni Božić.


U upravni odbor ušli su Silvija Benković Peratova, Davor Velnić, Davor Grgurić, Bože Mimica i Igor Žic. Donesena je odluka da će Igor Žic ostati glavni urednik “Književne Rijeke”.


Đoni Božić rođen je 1960. godine u Zadru. Živi i stvara u Rijeci. Hrvatski je pjesnik, prozaik i esejist. Radi u Zavodu za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije.




U književnosti se javlja 1989. godine. Objavio je šest pjesničkih i tri prozna djela. Poezija mu je objavljivana u nizu domaćih i inozemnih književnih časopisa i zbornika te prevođena na Talijanski, Poljski i Makedonski jezik. Kontinuirano je prisutan na hrvatskoj kulturno umjetničkoj sceni.


Član je nacionalne središnjice Društva hrvatskih književnika sa sjedištem u Zagrebu i Upravnog odbora riječkog Ogranka DHK.


Angažiran je u uredništvu časopisa za književnost i književne prosudbe Književna Rijeka kao i u ocjenjivačkoj komisiji za Susrete mladih pjesnika i prozaika.