Književni siječanj

Dani Adamića: Od Bobe Đuderije na otvaranju, do Lucića i Dežulovića na zatvaranju

Davor Mandić

Na otvaranju »Zovem u vezi posla« Bobe Đuderije, a na zatvaranju 10. obljetnica satirično-pjesničkog kabarea Lucić & Dežulović



RIJEKA Izdavačka kuća Adamić pokreće niz književnih akcija pod nazivom »Dani Adamića u siječnju«. Kako doznajemo od direktora Adamića Dragana Ogurlića, postoji težnja da manifestacija postane stalna. Ambiciozno je to ako se uzme u obzir da je siječanj tradicionalno depresivan mjesec, kad se zbrajaju minusi na računu s blagdanskim kilogramima, no atraktivni gosti i događanja tu bi depresiju trebali poništiti.


Već na otvaranju, 19. siječnja u knjižari Adamić u Opatiji u 19 sati održat će se predstavljanje već dosad prilično popularne knjige »Zovem u vezi posla«, autorice Boba Đuderija. Predstavljanje će moderirati Jasenka Alić-Tadić. I dan kasnije, u petak, no u karlovačkoj Knjižnici za mlade u 18 sati bit će predstavljanje iste knjige, a autorici će se pridružiti glumac Ranko Lipovšćak te moderator Miroslav Katić. Ista ekipa bit će i u Bakru u ponedjeljak, 23. siječnja u 19 sati.


Knjižara Adamić u Opatiji održat će pak u utorak, 24. siječnja u 18 sati gastro dobrodošlicu »Smijehu slobode«, autora Kristiana Kozmića (»Primorski pijat«), da bi se dan kasnije u kastavskoj Gradskoj vijećnici u 19 sati predstavili i Boris Dežulović s »Pjesmama iz Lore 2016« te Predrag Lucić sa »Step by Step – Stepinac«. Predstavljanje će moderirati Boris Pavelić.




Knjižnica Trsat u Dvorani mladosti ugostit će isti događaj dan kasnije, u četvrtak, 26. siječnja, a »Primorski pijat« Kristiana Kozmića predstavit će se u petak, 27. siječnja na Trgu 128. brigade u Rijeci u 11 sati. Uz predstavljanje najavljuje se i kuhanje besplatnih obroka.


Zatvaranje »Dana Adamića u siječnju« pripalo je događaju nazvanom sit-down komedija »Melodije smijeha i slobode by Predrag Lucić & Boris Dežulović«, što je ujedno okrugla 10. obljetnica jedinstvenog satirično-pjesničkog kabarea. Dvojac će svoja umijeća pokazati u riječkom Ex librisu u 19 sati.Organizator poručuje: »Ulaz na sve priredbe slobodan i bez nameta na pamet.«