Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 23° 4
Sutra: 23° 23° 4
13. prosinca 2019.
Centar za kreativno pisanje

CeKaPe: Renomirani voditelji radionica na Ljetnoj školi pisanja u Triblju

CeKaPe: Renomirani voditelji radionica na Ljetnoj školi pisanja u Triblju
CeKaPe: Renomirani voditelji radionica na Ljetnoj školi pisanja u Triblju
Autor:
Objavljeno: 22. lipanj 2016. u 14:04 2016-06-22T14:04:00+02:00

Škola će biti održana od 21. do 28. kolovoza u hotelu »Balatura«

ZAGREB Centar za kreativno pisanje iz Zagreba poziva na šestu Ljetnu školu pisanja koja će se održati od 21. do 28. kolovoza u Triblju, u hotelu »Balatura«. Ovogodišnji voditelji radionica su renomirani autori iz Rijeke, Splita i Zagreba: Zoran Žmirić - jedan od najznačajnijih predstavnika riječke književne scene, vodit će radionicu kratke priče. Iz Splita, na radionicu proze, dolazi višestruko nagrađivan pisac s velikim iskustvom u vođenju splitskih radionica kreativnog pisanja, Renato Baretić.

Prvi put u Ljetnoj školi pisanja bit će održana radionica »Otvaranje, poticanje, razvoj kreativnih potencijala« s voditeljicom Tatjanom Gromačom. Ova iznimna autorica, jedna od najeminentnijih spisateljica nove hrvatske proze, vodit će radionicu koja na jedinstven način kombinira znanja i iskustva s više područja – psihoterapeutske tehnike, znanja s područja povijesti filozofije, povijesti svjetske književnosti, općenito povijesti umjetnosti. U ponudi su i radionice iz redovnog programa CeKaPe-a: radionica scenarija sa Sanjom Kovačević i radionica pisanja bloga s Aleksandrom Starčević.

U večernjim satima polaznici će sudjelovati u književnim programima uz goste, riječke pisce Teu Tulić, Davora Mandića i Envera Krivca, koji će govoriti o vlastitim iskustvima pisanja i umjetničkog stvaranja. Na zatvaranju Ljetne škole održat će se završna produkcija na kojoj će polaznici čitati tekstove. Detaljne informacije nalaze se na linku http://cekape.com/ljetna-skola-pisanja/.

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.