Grad: Rijeka (DHMZ)
Danas: 11° 3
Sutra: 11° 11° 3
27. siječnja 2020.
"elektroRI"

Besplatne e - knjige: Stiglo šest novih naslova 2. kola "riječke" biblioteke

Besplatne e - knjige: Stiglo šest novih naslova 2. kola "riječke" biblioteke
Besplatne e - knjige: Stiglo šest novih naslova 2. kola "riječke" biblioteke
Autor:
Objavljeno: 9. srpanj 2019. u 10:22 2019-07-09T10:22:40+02:00

Društvo za promicanje književnosti na novim medijima (DPKM) objavilo je u okviru projekta Besplatne elektroničke knjige (BEK) drugo kolo biblioteke »elektroRI«. U okviru biblioteke objavljuju se pjesnički i prozni naslovi suvremenih riječkih autorica i autora, kako onih afirmiranih i nagrađivanih na regionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini, tako i onih mlađih i neafirmiranih. Biblioteka je pokrenuta uz financijsku potporu Grada Rijeke. S novim naslovima čitateljima je ukupno dostupno 204, a njih više od 160 probrani su naslovi suvremene hrvatske književne produkcije.

U drugom kolu objavljena je nagrađena zbirka pjesama u prozi »Aleatorika disanja« Sebastiana Antonija Kukavice, poema »Avenija: dokument jednog vremena i međuprostora« koju potpisuje skarlet_p, nagrađena zbirka priča »Ništa za pisati kući o« Envera Krivca te tri romana – »Svitanje na zapadu« Igora Beleša, »Tragovi goveda« Mladena Blaževića i »Troslojne posteljine« Dunje Matić. Mjestimično eruditska zbirka pjesama u prozi »Aleatorika disanja« Sebastiana Antonija Kukavice, mladog autora koji je objavio već pet knjiga, obiluje književnim i glazbenim referencama. Poema »Avenija: dokument jednog vremena i međuprostora« svojevrsni je lirski roman, bogato razgranata freska »duhovnog pejzaža ranog 21. stoljeća«.

Priče Envera Krivca su podsjećanje na to kako je sve krhko i kako sve može nestati, a geografska i kulturna izmještenost Beleševa romana je prividna. Neobičan roman »Tragovi goveda« zanimljiv je i uspio pokušaj pisanja povijesno-socijalnog romana u suvremeno doba. Ironijom i autoironijom bogat generacijski roman Dunje Matić »Troslojne posteljine« istovremeno je lokaliziran i intimistički, ali i zamalo panoramski prikaz pulsa tzv. milenijaca. Novi su naslovi dostupni u četiri najraširenija formata za e-knjige (HTML, ePub, PDF i MOBI).

Novi list pratite putem aplikacija za Android, iPhone/iPad ili Windows Phone.