Međunarodni festival

Zorom (kad je sasvim tiho): Predstava Alise Debelić na Malti

Kim Cuculić

Kako ističe Alisa Debelić, u predstavi se bave problemom otuđenja i odbacivanja, koje može dovesti do tragičnih posljedica



RIJEKA Predstava »Zorom (kad je sasvim tiho)«, prema motivima teksta Sarah Kane »4.48 psihoza«, bit će izvedena 7. rujna u tvrđavi St. Angleo (Birgu, Malta) u selekciji The Malta International Theatre Festivala.


Režiju i dramatizaciju teksta potpisuje Alisa Debelić, a ovom predstavom Mirta Polanović diplomirala je na studiju Glume i medija u Rijeci u klasi Rade Šerbedžije i Lenke Udovički. Autor glazbe je Sandi Bratonja, dok je posebna zahvala upućena Staši Zurovcu.


Kako ističe Alisa Debelić, u predstavi se bave problemom otuđenja i odbacivanja, koje može dovesti do tragičnih posljedica.




– U današnjem društvu nedopustivo je biti loše, patiti za izgubljenom ljubavlju i ne okretati sve na »pozitivno«. Što ako nismo dovoljno jaki da se prilagodimo toj normi? Predstava nas suočava s unutarnjim svijetom glavne protagonistice i njenom pričom na vrlo dinamičan i estetiziran način.


Njene borbe uprizorene su neobičnim koreografijama i orginalnom glazbom Sandija Bratonje. U pedeset minuta prolazimo s njom osnovne punktove koji su uzrokovali njen slom i svjedočimo njenom samoubojstvu. Želimo ukazati koliko je samoća razorna i apelirati na ljude da budu potpora jedni drugima, posebno kad se suočavaju s gubitkom i smrću – kaže Debelić.