Monokomedija

“Zlatni lančić od bižuterije”: Andrija i dvostruke doza smijeha na Sušaku

Ivana Kocijan



RIJEKA Nakon turneje po Australiji, Andrija Milošević krenuo je na turneju po »regionu« u sklopu koje je jučer, zahvaljujući Teatrinu nad Urom, stigao u Rijeku. Glumac kojeg je šira publika zavoljela zahvaljujući seriji »Andrija i Anđelka« na dvjema rasprodanim izvedbama u HKD-u na Sušaku okupio je više od tisuću obožavatelja kojima se predstavio monokomedijom »Zlatni lančić od bižuterije«.


– Predstavu sam do sada odigrao sigurno stotinjak puta, a dogodila se slučajno; htio sam raditi monodramu s elementima stand-upa koji sam prije već radio. Igrao sam je uspješno i prije, ali čim je krenuo uspjeh »Andrije i Anđelke«, počeli su zvati odasvuda iako prvotno nisam mislio da ću toliko putovati s predstavom. Tema je univerzalna pa su reakcije svugdje iste. Ovo je priča o muško-ženskim odnosima u kojoj se svatko može pronaći. Moj lik je pomalo muška starleta, želi se dobro oženiti, što bismo mi u Crnoj Gori rekli – biti domazet. Priča je malo bizarna ali zanimljiva, objasnio je Milošević koji je riječkoj publici priuštio dvostruku dozu smijeha i odlične glume.


Sudeći po reakcijama okupljenih, nezadovoljnih sinoć nije bilo. Stoga, možemo zaključiti samo jedno: popularnom crnogorskom glumcu s beogradskom adresom ovo je bio bio prvi ali zasigurno ne i posljednji nastup u Rijeci.