Praizvedba predstave

Zajecova drama ”Trebalo bi prošetati psa” u ZPC-u

P. N.

Novi dramski tekst Tomislava Zajeca »Trebalo bi prošetati psa«, dobitnik druge nagrade Marin Držić za najbolje dramsko djelo u prošloj godini, praizvest će se u nedjelju, 16. lipnja u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC)



ZAGREB – Novi dramski tekst Tomislava Zajeca »Trebalo bi prošetati psa«, dobitnik druge nagrade Marin Držić za najbolje dramsko djelo u prošloj godini, praizvest će se u nedjelju, 16. lipnja u Zagrebačkom plesnom centru (ZPC).


Ta naoko jednostavna drama, u kojoj se isprepliću sudbine oca, sina i jedne žene, te na suptilan način raspreda klupko prošlosti i sadašnjosti, u sebi nosi složenu strukturu odnosa opterećenih izrečenim, ali još više neizrečenim riječima, ističe se u najavi Drame zagrebačkog Hrvatskoga narodnog kazališta, koja postavlja predstavu u režiji Franke Perković.


Glume Vlatko Dulić (Otac), Daria Lorenci Flatz (Žena) i Bojan Navojec (Muškarac). Dramaturg je Goran Ferčec, scenograf Ivo Knezović, kostimograf Mario Leko, oblikovatelj zvuka Bojan Gagić, oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović, a autor videa Ivan Marušić.




Tomislav Zajec (Zagreb, 1972.) hrvatski je pjesnik, dramatičar i romanopisac. Završio je dramaturgiju na Akademiji dramske umjetnosti, a apsolvirao filozofiju i kroatologiju na Hrvatskim studijima. Kao autor se javlja poetskim ciklusima u književnim časopisima, uz zbirke poezije objavljuje i romane te drame koje se izvode i na radiju. Četverostruki je dobitnik nagrade Marin Držić, uz »Trebalo bi prošetati psa« i za dramska djela »Atentatori«, »Dorothy Gale« i »Spašeni«.